Παπαδάκου Σταυρούλα

Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος

Πρόεδρος
Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος – Διδάκτωρ Παιδιατρικής Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Σύμβουλος Δ.Σ. της ISSOP (International Society for Social Pediatrics and Child Health

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14/9/46 από γονείς παιδιάτρους.
Πρωτοβάθμιος εκπαίδευση: Μαράσλειος Παιδαγωγική Ακαδημία.
Δευτεροβάθμιος εκπαίδευση: Aμερικανικό Κολέγιο.
Τριτοβάθμιος εκπαίδευση: Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών 1964-1970.
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά.

Μεταπτυχιακές Σπουδές:

 1. Παθολογία: από 1/9/70 έως 1/9/72 Μαιευτήριο Αλεξάνδρας, (Κέντρο Αιμοδοσίας, Τράπεζα, Κλινική Αιματολογία). Δ/της Κάθ. Φέσσας, Θεραπευτική Κλινική, Δ/ντής Καθ. Μαλάμος.
 2. Παιδιατρική: από 10/8/72 έως 10/9/76 στην Παιδιατρική Κλινική Νοσ/μειου Αγία Σοφία, Δ/ντης  Καθ. Σ. Δοξιάδης.
 3. Διδακτορικό στις 8/11/76  με θέμα « Συμβολή στο μεταβολισμό του ασβεστίου εις την Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια» με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.
 4. Εκπαιδευόμενη της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας για τα χρόνια 1978-1979 (Ψυχοδυναμικός  Παιδίατρος).
 5. Έτυχα θέσης τον Σεπτέμβριο του 1979 σαν Postdoctoral Fellow στη Ιατρική Γενετική για 2 χρόνια στο Mount Sinal School of Medicine της Νέας Υόρκης.
 6. Εκπαιδευομένη ως «Διευθύντρια Ομάδας (Leader)» για 7 χρόνια στο πρόγραμμα « Ευαισθητοποίηση στη Δυναμική της Τεχνικής της Ομάδας» διοργάνωση του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Αθηνών.
 7. Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο. Αρχές και μέθοδοι επιδημιολογικής και βιοστατιστικής έρευνας. Διοργάνωση; Έδρα επιδημιολογίας και βιοστατιστικής έρευνας. Υγειονομική Σχολή Αθηνών (3μηνο).
 8. Προγραμματισμός και Ανάλυση Πληροφορικής (computer sciense). Σχολές Δοξιάδη (1986) Τμήμα ετήσιο.

Μετά το πέρας της ειδίκευσής της, Νοέμβριος του 1974, εργάστηκε για 14 μήνες ως έμμισθος γιατρός ερευνητής στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, συμμετέχοντας ως κύρια ερευνήτρια και ως συνερευνήτρια σε 4 ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με αντικείμενο την Παθολογία της Μεσογειακής Αναιμίας και παράλληλα και στη συνέχεια υπηρέτησε ως εξειδικευμένη Παιδίατρος (Αιματολογία) στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», έχοντας την υπευθυνότητα αυτού με τον βαθμό  του Επιμελητού Α’. Παράλληλα προσέφερε της υπηρεσίες της για δέκα χρόνια σαν Παιδίατρος- Κλινικός Γενετιστής στην Διεύθυνση Γενετικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Από το 1983 έως και 1986 υπήρξε μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. (Αφορούσε κρίση ερευνητικών πρωτοκόλλων πάνω σε θέματα ερευνητικής δεοντολογίας).

Από την 14/11/85 μέχρι και τη μέρα της αφυπηρέτησής της 31/12/2013 εργαζόταν στο Π. Γ. Ν. Ασκληπιείο Βούλας στον βαθμό της Συντονίστριας Διευθύντριας του Παιδιατρικού Τμήματος, συνεχώς.

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες:

 1. Τακτικό μέλος στην Παιδιατρική Εταιρεία
 2. Τακτικό μέλος στην Αιματολογική Εταιρεία.
 3. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας, στην οποία για δύο συνεχόμενα Διοικητικά Συμβούλια υπήρξε την πρώτη φορά μέλος Δ.Σ. και την δεύτερη Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 4. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας.
 5. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.
 6. Τακτικό μέλος της European Society of Human Genetics.
 7. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας.
 8.  Τακτικό μέλος της Εταιρείας Ιατρικής Ηθικής.
 9.  Ιδρυτικό μέλος. του Ιδρύματος Ερευνών για το Παιδί  – Σπύρος Δοξιάδης
 10. Ιδρυτικό μέλος του ΗOME- START HELLAS.
 11. Τακτικό μέλος της Εταιρείας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής,  Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Υγείας.
 12. Τακτικό  μέλος της European Society of Social Pediatrics E.S.S.O.P.
 13. Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες (ΙΒΙΣ)
 14. Ιδρυτικό μέλος της International   Society of Social Pediatrics I.S.S.O.P

* Σαν μέλος του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας, έχει λάβει μέρος σε συσκέψεις στο Κ.Ε.Σ.Υ. για τη Γενετική.

Το σύνολο των δημοσιευμένων εργασιών της, σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και το σύνολο των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περίληψη, ελληνικών και ξένων αναπτύχθηκαν τη παρουσία της είτε προσωπικά ή ως ελεύθερες ανακοινώσεις είτε ως κύριες ομιλίες είτε ως διαλέξεις (επισυνάπτεται κατάλογος).

Στο σύνολο των δημοσιεύσεών της  υπάρχουν πάνω από 2.000 αναφορές στο citetion index μέχρι σήμερα.

Βάση της δημοσίευσης «Katsantoni A, Papadakou-Lagoyanni S, Micheloyannis J, et al: New syndrome of trichodermal defect and mental retardation. Am J Med Genet 18:329, 1984» αποδίδετε η ονομασία του rear syndrome Katsantoni Papadakou Lagoyanni, στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει υπάρξει μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων – ελληνικών και διεθνών – στο χώρο της Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής-Γενετικής-Τηλεϊατρικής – Αναπτυξιακής Παιδιατρικής – Κοινωνικής Παιδιατρικής , καθώς και ομιλητής και συντονιστής σε στρογγυλές τράπεζες ή συνεδρίες. Έχει δε συμμετάσχει ως σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, όπου υπήρχε ανακοίνωση (κατάλογος).

Από το 1991 που άρχισε να λειτουργεί πλήρως το Παιδιατρικό Τμήμα (συμπεριλαμβανομένης και της ενδονοσοκομειακής νοσηλείας ασθενών παιδιών), έχει εκπαιδεύσει πολλούς ειδικευόμενους παιδίατρους σε δύο χρόνια Γενικής Παιδιατρικής και φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού στα πλαίσια προγραμμάτων ανταλλαγών. Το Ασκληπιείο Βούλας κρίθηκε κατάλληλο να εκπαιδεύει στην Παιδιατρική 9 Παιδιάτρους το 1986, μετά από υποβολή στο ΚΕΣΥ του βιογραφικού της και βάση της επάρκειάς της.

Από το 1991 το παιδιατρικό τμήμα λειτούργησε υπό την ευθύνη της επίσημα ιατρείο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και Παιδιατρικής της Συμπεριφοράς, γεγονός που αναφέρεται και στο βιβλίο «Η ιστορία της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στα νοσοκομεία της Ελλάδας 1950-1997», σελ.18-19.

Το ιατρείο αυτό εξακολούθησε να το λειτουργεί μέχρι τη μέρα της αφυπηρέτησής της από το Ε.Σ.Υ. με επιτυχία. Οι γνώσεις και το εκπαιδευτικό έργο του ιατρείου αποτέλεσε  μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος των ειδικευόμενων παιδιάτρων του Παιδιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας  και ενσωματώθηκε στην επάρκεια αυτών.

Από το 1997 το Παιδιατρικό Τμήμα εκτέλεσε ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης European Telemedinet του 1996 Leonardo Da Vinci pilot programme με κύριο επιστημονικό υπεύθυνο για τα ιατρικά θέματα την ίδια.

Η δραστηριότητα που το Παιδιατρικό Τμήμα έχει αναπτύξει, έχει τύχει ευμενούς κριτικής από την κοινότητα.

Η δραστηριότητα αφορούσε τους τομείς Παιδιατρικής, Κοινωνικής Παιδιατρικής, Προληπτικού Προαθλητικού Ελέγχου,  χρήση νεότερης τεχνολογίας computers και προγραμμάτων τηλεϊατρικής διασύνδεσης, Κλινική Άσθματος, Κλινικής Γενετικής, Παιδιατρικής της Συμπεριφοράς και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής.

Τέλος το Φεβρουάριο του 1986,έλαβε ευχαριστήριο επιστολή από το Δ.Σ. του Ν. Παίδων « Αγία Σοφία» για την προσφερθείσα υπηρεσία της από το 1972 έως το 1985.

Ακόμα, στις 16/3/1995 της απενεμήθη έπαινος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία για την πολύπλευρη προσφορά της στη Μεσογειακή Αναιμία.

Από το 2004 έχει επιστημονική συνεργασία με τον τομέα Γενετικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας και του Δ.Σ. Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού.

Από το 2013 έως το 2018 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού».

Από το 2011 είναι μέλος του Διοικητικού και Επιστημονικού Συμβουλίου της Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης» συνεχώς στη θέση της Αντιπροέδρου και εν συνεχεία από 1/10/ 2022 ως Πρόεδρος αυτού .

Από το 2013 υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής για δύο θητείες και τώρα αντιπρόεδρος αυτής.

Ακόμη από το Σεπτέμβριο του 2017 είναι Counselor του Δ.Σ. της ISSOP.

Επιστημονικές Δραστηριότητες

 1. Διδασκαλία σαν τακτικός καθηγητής στην ΜΤΕΝ «Ασκληπιείου» Βούλας συνεχώς από το 1992 έως και το 1996.
 2. Α. Συντονισμός σε στρογγυλό τραπέζι Αθλητισμός και Έφηβος.

Β. Προεδρείο στη Διατροφή στην Εφηβεία.
Στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Κολεγίου Παιδιατρικής και φροντίδας του Παιδιού 6-10 Οκτωβρίου 1996, Αθήνα.

 1. Επιστημονικός Συνέταιρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος της Τηλεϊατρικής, Medi- Call (Leonardo Da Vinci) από το 1996 έως και σήμερα.
 2. Συντονισμός Τραπεζίου στο συμπόσιο της Εφηβικής Ιατρικής «Χρήση και κατάχρηση ουσιών», 4-5 Οκτωβρίου 1997, Αθήνα.
 3. Συντονισμός- Οργάνωση της Β΄ «Επιστημονικής Ημερίδας Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας». Θέμα «Επείγουσα Παθολογία», Μάρτιος 1998.
 4. Διάλεξη: Επείγουσα Παιδιατρική στη Β΄ Ημερίδα του Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, Μάρτιος 1998.
 5. Επιστημονικός Συντονιστής του First Meeting of Partners του Medi- Call, 24-26 Απριλίου 1998, Αθήνα.
 6. Responsible on scientific Aspects του Second Meeting of Partners του προγράμματος Medi- Call, 17-20 December 1998, Helsinki, Φιλανδία.
 7. Διάλεξη. Evaluation of Telemedicine. Conclusions- Third Meeting of Partners. 9-11 July 1999, Samos.
 8. Αποδοχή και προώθηση της αίτησής εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το Υπουργείο, για εφαρμογή προγράμματος Τηλεϊατρικής από το Παιδιατρικό Τμήμα του «Ασκληπιείου» Βούλας, 1999.
 9. Εισηγήσεις στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΕΚ «Επείγουσα Προνοσηλευτική Φροντίδα και ΤΕΠ», με θέματα: «Επείγοντα παθολογικά προβλήματα σε παιδιά (απόφραξη λάρρυγγα, επιγλωτίτιδα, οξεία βρογχιολίτιδα)», «Επείγοντα παιδιατρικά προβλήματα (παιδιατρικό τραύμα, κακοποιημένο παιδί)», Αθήνα, 19/02/1999
 10. Διάλεξη στην Ημερίδα «Σύγχρονες απόψεις για προβλήματα νεογνικής και βρεφικής ηλικίας «Μαιευτικής κλινικής Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα: Κλινική Γενετική- Νέες δυνατότητες με τη χρήση πληροφορικής»,  20.5.2000.
 11. Επιστημονική συνεργασία με τον Τομέα Γενετικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, με απόφαση Δ.Σ. Νοσοκ. «Ασκληπιείου» Βούλας και Δ.Σ. Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού- Αγ. Σοφία, αρχόμενη το 2004.
 12. Έρευνα με θέμα: «Προδιαθεσικά σημεία και παράγοντες σε παιδιά που θα αναπτύξουν μαθησιακά προβλήματα», Συνεργασία με τον Τομέα Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπό εκπόνηση από το 2004 (Καθηγητής Παπαδάτος Ιωάννης).
 13. Εισήγηση «Εφαρμογή των Δικαιωμάτων των παιδιών στην άσκηση της νοσοκομειακής Παιδιατρικής», 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής, Αθήνα, 2008
 14. Κλινικά σχόλια- Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ακτινολογικού Τμήματος Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας, με θέμα: «Παιδοακτινολογία», 15/01/09, Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
 15. Ομιλία, Διατομεακές συναντήσεις 2008-2009 με θέμα «Παιδιατρικές Λοιμώξεις», 08/04/09, Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
 16. Εισήγηση με θέμα: «Αλλεργικές Καταστάσεις στην Εφηβία»- 4ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική- 4th State of The Art Adolescent Medicine Course, Αθήνα, Μάρτιος 2011 
 17. Πρόεδρος στο τραπέζι με τίτλο «Ενδιαφέροντα θέματα Εφηβικής Ιατρικής», 49Ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ιούνιος 2011, Πύλος- Μεσσηνία
 18. Απεστάλη Εισήγηση στην  ISSOP για την ενσωμάτωση της στην Διεθνή Πρακτική που η ISSOP επεξεργάζεται πάνω στο θέμα Δικαιώματα του Παιδιού -SUGGESTION- ADJUSTING CHILDRENS RIGHTS IN THE CLINICAL PRACTICE OF PEDIATRICS- International Society of Social Peadiatrics (ISSOP)- September 2011- Stavroula Papadakou – Lagogianni M.D.- Director of the Pediatric Department of Askleipieio General Hospital of Voula

Βραβεία- Διπλώματα- Διακρίσεις- Aναφορές

 1. Ευχαριστήρια επιστολή Δ.Σ. Αγ. Σοφίας υπ’ αριθμ. 1986, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες της, κατά τη διάρκεια της προϋπηρεσίας της στο Νοσοκομείο (εύφημος μνεία).
 2. Βράβευση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία «Για το επιστημονικό έργο και τη μεγάλη προσφορά σας στη θαλασσαιμία καθώς και τη γενικότερη θετική στάση απέναντι στους πάσχοντες», 25 Μαρτίου 1995.
 3. Δίπλωμα σε ένδειξη αναγνώρισης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη Εφηβικής Ιατρικής στην Ελλάδα. Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, 8.5.99
 4. Β΄ Βραβείο με θέμα: Θρέψη και Διατροφή για την εργασία «Ταυτοποίηση και θεραπεία παιδιών με δυσκοιλιότητα, οφειλομένη σε τροφική αλλεργία», 2 Ιουνίου 1996. Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία. 34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο.
 5. Αναφορά στο «Τι διαβάζουν οι Παιδίατροι» (Επιλογή από τα εγκυρότερα Ελληνικά και Ξένα επιστημονικά περιοδικά επίκαιρων θεμάτων που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους γονείς). Σεπτέμβριος- Νοέμβριος 1997. Σχολιασμός της εργασίας. Συρίττουσα αναπνοή του 34ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου- περιοδικό Παιδί, Υγεία, Ανατροφή.
 6. Αναφορά στο Δελτίο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με ευχαριστήριο επιστολή 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 7. Επιστημονικός συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος της Τηλεϊατρικής- Medi-Call (Leonardo Da Vinci) – (Responsible on scientific Aspects). Συγγραφή και επιμέλεια (contributor), στη δημιουργία CD-ROM (εφαρμογή νέας τεχνολογίας) Medical-Project, Ιούλιος 1999
 8. Αναφορά για την παροχή υπηρεσιών Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο βιβλίο «Η Ιστορία της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στα νοσοκομεία της Ελλάδας 1950- 1997. Συγγραφέας Ελβίρα Μπαρούτσου- Τσέλιου, Αθήνα 2000.
 9. Α΄Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής. Επίδραση ειδικού ενημερωτικού εντύπου στη συμπεριφορά νοσηλευόμενων παιδιών και στάθμιση υπηρεσιών υγείας σε παιδιατρικό τμήμα. Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία, Σεπτ.- Οκτ. 2004.
 10. Ανάδειξη του Παιδιατρικού Τμήματος ως «Αρωγού» του Παιδικού Χωριού SOS,  με ιδιαίτερη βράβευση, 2004.
 11. Ευχαριστήριες επιστολές για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο Σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» (Αγλαΐα Κυριακού), από γιατρούς του Παιδιατρικού Τμήματος σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, 2004-2012.
 12. Συμμετοχή στην Ανθρωπιστική Αποστολή «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», με την προσφορά από τη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», φυλλαδίου με βασικές οδηγίες προς τους γονείς και το νοσηλευτικό προσωπικό Παιδιατρικών Κλινικών, για την καλύτερη προετοιμασία των μικρών ασθενών και της οικογένειάς τους και την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών κατά την νοσηλεία τους, με σκοπό να προετοιμαστεί ένα αντίστοιχο φυλλάδιο ή ένα μικρό φιλμάκι στα Αιθιοπικά, προσαρμοσμένο στις τοπικές ανάγκες.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 1. Συχνότητα και επιδημιολογία της παχυσαρκίας στα παιδιά της Ν.Α. Ατιικής. Ο ρόλος του παιδιάτρου. Ο. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Κ. Ρουμπάνη, Θ. Σεργεντάνης, Μ. Ζήβα- Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου- Λαγογιάννη,. Τμήμα της εργασίας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ο Κόσμος Του Επενδυτή», φύλλο στις 10/06/2007.
 2. Ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα «Το Βήμα», φύλλο της 16/04/2010, με θέμα: « όταν οι γονείς λείπουν τα παιδιά παχαίνουν», όπου γίνεται λεπτομερής αναφορά στην δουλειά της κλινικής, αναφορικά με το ιατρείο της παχυσαρκίας και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του.
 3. Ευχαριστήρια Επιστολή και συγχαρητήρια στους ανθρώπους ΤΟΥ Παιδιατρικού Τμήματος του Ασκληπιείου Βούλας, με αποδέκτες την υπουργό κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Πρόεδρο της Α΄ΔΥΠΕ, κ. Χατζή, για τις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες του προσωπικού του Παιδιατρικού τμήματος, του  Ασκληπιείου Βούλας, καταχωρημένη στο ενημερωτικές ιστοσελίδες- κύριοι διαδικτυακοί τόποι, την 17/03/ 2010/
 4. Ευχαριστήρια Επιστολή για την συνεισφορά στην Roula Papadakou at Askleipion General Hospital,  από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) την International Network of Health Promoting Hospitals & Health Services και την Task Force on Health Promotion for Children and Adolescents in and by Hospitals and Health Services, με θέμα «The Respect of children’s Rights in Hospital: An initiative of the International Network of Health Promoting Hospitals and Health Services»

Στην επιμέρους δραστηριότητα ως αντιπρόεδρος της Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης» από το  2015 και μετά  ενδεικτικά και αποσπασματικά αναφέρει τα εξής :

8TH STATE OF ART ADOLESCENT MEDICINE COURSE

13-14 Mαρτίου 2015/Αθήνα/Hellenic American College / Διοργάνωση Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής / Μαζί για την εφηβική υγεία / Μονάδα Εφηβικής Υγείας / Β’ παιδιατρική κλινική πανεπιστημίου Αθηνών
Κριτής για χορήγηση βραβείων σε ανακοινώσεις: Σταυρούλα Παπαδάκου
Ανακοινώσεις:
1) «Σωματική τιμωρία: Αλλαγή στάσης των γονέων στην Ελλάδα μετά τη νομοθετική ποινικοποίηση της»
Παλίλη Αλεξάνδρα, Γκίνη Σταυρούλα, Παπαδάκου Σταυρούλα
Παιδιατρικό Τμήμα Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης»
2) «Προδιαθεσικοί και προγνωστικοί παράγοντες για παιδιά που θα εμφανίσουν μαθησιακές δυσκολίες»
Γκίνη Σταυρούλα, Παλίλη Αλεξάνδρα, Παπαδάκου Σταυρούλα
Παιδιατρικό Τμήμα Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης»
3) «Η αξία της μεγαλόφωνης ανάγνωσης στην πρώτη παιδική ηλικία»
Γκίνη Σταυρούλα, Παλίλη Αλεξάνδρα, Παπαδάκου Σταυρούλα
Παιδιατρικό Τμήμα Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης»

Εκπαιδευτική ημερίδα -ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ), 25 Απριλίου 2015

Συντονισμός: Σταυρούλα Παπαδάκου
Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Κοσμά: Κλινική Γενετίστρια, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο Κλινικής Γενετικής Ιατρικής Σχολής – ΕΚΠΑ
τ. Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας», Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»

25 ΜAIOY 2015 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: «Τα εμβόλια στο μάτι του κυκλώνα»

Διοργάνωση: Επιστημονικό Συμβούλιο Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας)
Συντονίστρια :Σταυρούλα Παπαδάκου. τ. Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας», Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»
Γκίνη Σταυρούλα, Παιδίατρος-Προϊσταμένη Ιατρός Παιδιατρικού Τμήματος
Μπρεγόβα Ιωάννα, Ειδικευόμενη Παιδίατρος
Κατόπη Κωνσταντίνα, Ειδικευόμενη Παιδίατρος
Μπερνιδάκη Αργυρή, Ειδικευόμενη Παιδίατρος

53Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 29-31 ΜΑΙΟΥ, Θεσσαλονίκη

Συντονισμός Συνεδρίασης της Εφηβικής και της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής: Σταυρούλα Παπαδάκου, τ. Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας», Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»
Κριτής για ανακοινώσεις του Παιδιατρικού Συνεδρίου: Σταυρούλα Παπαδάκου
Ανακοινώσεις:


1) Ψυχοεκπαίδευση γονέων στην Ελλάδα, απαιτήσεις και ελλείμματα σε αυτή
Σταυρούλα Παπαδάκου, Σταυρούλα Γκίνη, Ιωάννα Σγουρομάλλη-Αντωνιάδου
1.τ.Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», Αντιπρόεδρος Διαγνωστικής Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί, «Σπύρος Δοξιάδης»
2. Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»,
3. Πρόεδρος Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί  «Σπύρος Δοξιάδης»

2) Πρόγραμμα κατάρτισης Επαγγελματιών φροντίδας παιδικής υγείας για την προαγωγή της μεγαλόφωνης ανάγνωσης από τους πρώτους μήνες ζωής
Στέλλα Τσίτουρα, Αλεξάνδρα Σολδάτου, Μαρία Μπούρη, Ευανθία Σακελλάρη, Σταυρούλα Παπαδάκου -Λαγογιάννη
1. Νοσοκομείο Παίδων «Π κ Α.Κυριακού», Αθήνα
2. ΙΑΚ Πλατεία Αμερικής ,1ο ΥΠΕ Αττικής, Αθήνα
3. ΤΕΙ Τμήμα Δημόσιας υγείας και κοινοτικής υγείας, Αθήνα
4. Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείου Βούλας», Αθήνα – Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης»

Δημοσίευση:
ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Τα εμβόλια στο μάτι του κυκλώνα» / Στο περιοδικό Ελληνική Νοσοκομειακή Οδοντιατρική

Δημοσίευση:
Άρθρο «Προσέγγιση των εφήβων και των γονέων τους στο θεραπευτικό πλαίσιο» Α. Τσίτσικα, Στ. Παπαδάκου, Ε. Σάκου. Βιβλίο έκδοση της Καθημερινής . Εφηβεία Οδηγός Επιβίωσης. Οκτώβρης 2015

13Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΛΕΙΨΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ: «Eκφοβισμός και βία στο σχολείο και στην κοινότητα», 4-5 Οκτωβρίου 2015

Επιστημονικός υπεύθυνος: Παπαδάκου Σταυρούλα
Εισήγηση: Εκφοβισμός και αποσαφήνιση του όρου και αίτια αυτού. Παπαδάκου Σταυρούλα
τ. Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας», Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»

1Ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ-ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ, 9-11 Οκτωβρίου 2015, Τιτάνια, Αθήνα

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ: «ΔΕΠΥ και συννοσηρότητα. Η παιδιατρική σκοπιά».
Συντονισμός: Σταυρούλα Παπαδάκου, τ.Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας», Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»
1. «Επιδημιολογία της ΔΕΠΥ στον ελληνικό πληθυσμό», Α. Παλίλη
2. «Διαταραχές ύπνου και ΔΕΠΥ», Σ. Γκίνη
3. «Νυχτερινή ενούρηση και ΔΕΠΥ», Α. Μουδάκη
4. «Παχυσαρκία και ΔΕΠΥ», Σ. Ζεινεντίν

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: «Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού(ΑΔΚΣ): Υπερκινητικότητα και Ελλειμματική Προσοχή ως δευτερογενή συμπτώματα»
Συντονισμός: Σταυρούλα Παπαδάκου
1. «ΑΔΚΣ, ιστορία και νευροβιολογία», Α. Κλημεντοπούλου
2. «ΑΔΚΣ και ελλειμματική προσοχή ή/και υπερκινητικότητα: Ζήτημα διαφορικής διάγνωσης, συννοσηροτητας ή δευτερογενών φαινομένων», Κ. Μαγκλαρά
3. «ΑΔΚΣ, κλινικοί υποφαινότυποι και διαγνωστική προσέγγιση τους μέσω σταθμισμένου εργαλείου», Φ. Ζωγράφου
4. «ΑΔΚΣ και μαθησιακές δυσκολίες», Ε. Λιβανίου

COURSE BAYLEYS

Πιστοποίηση από University of Cambridge, 22-24 Οκτωβρίου 2015

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ « Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τη θεραπευτική μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης»
Θέμα: «Το παιδί μου και εγώ»
Εισήγηση: Σταυρούλα Παπαδάκου, τ.Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας», Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»

18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ PARENTS ACADEMY

Η δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο President Hotel και έπονται άλλες εννέα, μία ανά μήνα

21-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ,ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ -ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗΣ  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΗΣ

27-28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ-ENABLE»

Εισήγηση: «Eφηβεία από το Α έως το Ω,Μία ακαδημία για γονείς». Παπαδάκου Σταυρούλα
τ. Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος «Ασκληπιείο Βούλας» ,Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Ειδικής Διαγνωστικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»

1 – 2 Απριλίου 2016 στο 9ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική

1-04-16 «Η αποτελεσματικότητα ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, σωματικής άσκησης και ψυχολογικής παρέμβασης σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά και εφήβους»
2-04-16 «Η ψυχοεκπαίδευση των γονέων στη χώρα μας»

11 Ιουνίου 2016 Εκπαιδευτική ημερίδα στη μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης» Ανιχνευτική δοκιμασία (Mchat) επικοινωνιακών δυσκολιών: Εκπαίδευση και ερμηνεία

Εκπαιδευτική ημερίδα στη μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης»

Κλίμακες BAYLEY για τη Βρεφική και Νηπιακή Ανάπτυξη / Σεμινάριο  ADOS & ADI-R από το 2016 έως και σήμερα.

Επιστημονικά Υπεύθυνη στις ετήσιες διοργανώσεις από τη Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης» των σεμιναρίων Bayley και Ados.

6-8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Συμμετοχή Δοξιάδης – 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο (ΔΕΠΥ)

11.45-12.15 Διάλεξη «Ανάλυση σχέσεων γιατρού – παιδιού – γονέων . Ψυχοεκπαίδευση γονεών και όχι μόνο» Παπαδάκου Σ.

6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

8-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

9-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ 13o STATE OF THE ART ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / ΙΑΤΡΙΚΗ

12 ΜΑΙΟΥ 2021 «ΣΠΑΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ Β’ ΚΥΚΛΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΣΤΗΝ 11Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ.

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…»

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1)Μαθησιακά Προβλήματα, Προδιαθεσικοί και Προγνωστικοί παράγοντες

Γκίνη Σταυρούλα, Παλίλη Αλεξάνδρα, Παπαδάκου Σταυρούλα

1. Παιδίατρος, Αντιπρόεδρος Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης»

2. Ειδικευόμενη Παιδίατρος

3. Παιδίατρος, Προιστάμενη ιατρός Παιδιατρικού τμήματος, Π. Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας

2)Σωματική τιμωρία ως μέσο διαπαιδαγώγησης-διαχρονική παρακολούθηση

Αλεξάνδρα Παλίλη, Κωνσταντίνα Κατόπη, Γκίνη Σταυρούλα, Παπαδάκου Σταυρούλα

1. Ειδικευόμενη Παιδίατρος

2. Ειδικευόμενη Παιδίατρος

3..Παιδίατρος,Προιστάμενη ιατρός Παιδιατρικού τμήματος, Π. Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας

4. Παιδίατρος, Αντιπρόεδρος Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης»

3)Ψυχοεκπαίδευση γονέων στην Ελλάδα-Απαιτήσεις και ελλείμματα σε αυτή

Παπαδάκου Σταυρούλα, Γκίνη Σταυρούλα, Σγουρομάλλη Ιωάννα

1. Παιδίατρος, Αντιπρόεδρος Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης»

2. Παιδίατρος, Προϊστάμενη ιατρός Παιδιατρικού τμήματος, Π. Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας

3. Παιδίατρος, Πρόεδρος Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης».

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

 1. Διδακτορική διατριβή με θέμα: «Συμβολή στο μεταβολισμό του ασβεστίου εις την  Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια», Ιατρική Σχολή Αθηνών, 1976.
 2. Συμμετοχή στην συγγραφή του βιβλίου: «Ο Έφηβος στην Ελλάδα», Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 1985.
 3. Συμμετοχή στην συγγραφή και επιμέλεια έκδοσης (contributor) του βιβλίου: “The child in the world of tomorrow- the next generation”, 1996, ed. Pergamon.
 4. Συγγραφή του άρθρου «Community Psychology” στο ξενόγλωσσο βιβλίο “The child in the world of tomorrow- the next generation”, chapter 34, 1996, ed. Pergamon.
 5. Συγγραφή και επιμέλεια (contributor) στη δημιουργία CD-ROM Medical-Project, July 1999 (εφαρμογή νέας τεχνολογίας).
 6. Συγγραφή του άρθρου «Έφηβος με χρόνιο πρόβλημα υγείας», στο υπό την έκδοση βιβλίο «Ο Έφηβος» της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Καθηγητής Χριστοδούλου).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

Δημοσιεύσεις σε περιοδικά και άρθρα σε βιβλία

 1. Επίπεδα αιμοσφαιρίνης και σωματική ανάπτυξη σε ασθενείς με ομόζυγη β-μεσογειακή αναιμία. Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ. Παντελάκης Σ., Καρακλής Α. Παιδιατρική 40:97-107, 1977.
 2. Ηθικά διλήμματα της Παιδιατρικής. Δοξιάδης Σ.,Γιανναράς Χ.,Μαρούλη Ε.,Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.,Τσιάντης Ι. Παιδιατρική 140:425-452, 1977.
 3. «Το παιδί σε αυξημένο κίνδυνο». Καραγγέλη Α., Δανέζης Ι., Διαμαντόπουλος Α., ΜαγγανιώτουΒ., ΜαράτουΟ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ. Ιατρική 33:170-191, 1978.
 4. Nεφρική κατάσταση φωσφόρου σε παιδιά με ομόζυγη β-Μεσογειακή Αναιμία. Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Λαπατσάνης Π., Βρετός Κ., Καρακλής Α., Δοξιάδης Σ. Παιδιατρική, 42:425-432, 1979.
 5. Σύγχρονη αντιμετώπιση συχνών αιματολογικών προβλημάτων. Καράγιωργα-Λαγανά Μ., Λουκόπουλος Δ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Σταμουλακάτου Α., Καρακλής Α. Ιατρική, 36: τεύχος 4 σελ. 330, 1979.
 6. Σωματική αύξηση στη Μεσογειακή Αναιμία σε σχέση με τα επίπεδα Αιμοσφαιρίνης και Φεριτίνης. Καράγιωργα-Λαγανά Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Καρακλής Α. Ιατρική, 38:30,1980.
 7. Σφαιρική αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος. Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Παντελάκης Σ. Παιδιατρική 45:418-421,1992.
 8. Ψυχολογικές εργασίες σε ομάδα εφήβων που πάσχουν από χρόνιο νόσημα Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Καπετανάκης Κ. Πρακτικά του Α΄ Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου της Παιδοψυχιατρικής 59-66, Εκδ. 1984
 9. Πιστοποιητικό Υγείας για τη γυμναστική και προβλήματα που προκύπτουν κατά τη χορήγησή του. Μαρία Ζήβα, Χ. Αντωνακούδης, Ε. Γερακιός, Σ. Κωνσταντινίδης, Ηρώ Παπαδέα, Ευαγγελία Βιτσαρά, Σταυρούλα Παπαδάκου, Σ. Χρηστάκος. Παιδιατρική. Τόμος 51 (3), σελ.164, 1988
 10. Σωματικό βάρος και τερηδόνα σε παιδιά σχολικής ηλικίας σε σχέση με διαιτολογικές συνήθειες. Ε. Βιτσαρά, Η. Παπαδέα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Π. Παπαγεωργίου, Ε. Μαγκλάρα και Α. Καζατζή- Παιδιατρικό, Οδοντιατρικό και Διαιτολογικό Τμήμα, «Ασκληπιείο» Βούλας. Διατροφή και Διαιτολογία, Τόμος 2 (4), σ.230-3, 1990.
 11. Οξύς ρευματικός πυρετός σε νήπιο 29 μηνών. Ι. Πιτυκάκης, Σ. Μπαχλαβάς, Ε. Βιτσαρά, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική, Τόμος 57(1), σ.82-85, 1994
 12. Σαλμονελλώσεις. Μια επιδημία που θα άξιζε περισσότερης προσοχής. Η. Παπαδέα, Μ. Ζήβα, Θ. Πούλη, Ε. Ορκοπούλου, Χρ. Κούτσια-Καρούζου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό και Μικροβιολογικό Τμήμα, «Ασκληπιείο» Βούλας. Παιδιατρική, Τόμος 58(3), σ.316-321, 1995
 13. Έλεγχος ευαισθητοποίησης σε εισπνεόμενα αλλεργιογόνα ασθματικών παιδιών της Ν.Α. Αττικής με ανίχνευση ειδικών IgE αντισωμάτων στον ορό. Μ. Ζήβα – Πετροπούλου, Β. Πιπέρου, Κ. Θέμελη – Διγαλάκη, Δ. Καϊρης,  Χρ. Κούτσια – Καρούζου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό και Μικροβιολογικό Τμήμα, «Ασκληπιείο» Βούλας. Παιδιατρική, Τόμος 58(2), σ.176-182, 1995.
 14. Αναζήτηση αντισωμάτων έναντι αναπνευστικών ιών σε νοσηλευόμενα παιδιά με νόσους του αναπνευστικού. Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Γ. Παρβουλέσκου, Π. Τζώρτζη, Μ. Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χρ.κούτσια-Καρούζου. Παιδιατρική Κλινική και Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Εφαρμοσμένη Κλινική Μικροβιολογία και Εργαστηριακή Διαγνωστική, Τόμος 10(4), σ.304-9, 1995.
 15. Αναζήτηση ειδικών αντισωμάτων σε στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις παιδιών. Κ. Θέμελη – Διγαλάκη, Δ. Καϊρης, Θ. Πούλη, Σ. Φεσσάτου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χρ. Κούτσια-Καρούζου- Παιδιατρικό και Μικροβιολογικό Τμήμα, «Ασκληπιείο» Βούλας. Εφαρμοσμένη Κλινική Μικροβιολογία και Εργαστηριακή Διαγνωστική. Περίοδος Β, Τόμος Α, Τεύχος 1-2, σ.27-31, 1996.
 16. Αναζήτηση ειδικών αντισωμάτων σε στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις παιδιών. Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Δ. Καϊρης, Θ. Πούλη, Σ. Φεσσάτου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χρ. Κούτσια-Καρούζου- Παιδιατρικό και Μικροβιολογικό Τμήμα, «Ασκληπιείο» Βούλας. Εφαρμοσμένη Κλινική Μικροβιολογία και Εργαστηριακή Διαγνωστική. Περίοδος Β, Τόμος Α, Τεύχος 1-2, σ.27-31, 1996.
 17. Ενδοοικογενειακή ψιττάκωση. Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Σ. Μαυρέα-Παναγοπούλου, Π. Ζαπάντης, Π. Παπαβασιλείου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χρ. Κούτσια-Καρούζου. Εφαρμοσμένη Κλινική Μικροβιολογία και Εργαστηριακή Διαγνωστική. Περίοδος Β, Τόμος Α, Τεύχος 4, σ.169-74, 1996
 18. Ταχεία διάγνωση ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων με τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε παιδιά. Κ. Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Μ. Κιναλή, Μ. Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια-Καρούζου. Ελληνική Ιολογία 1997, 2(2)81-86.
 19. Αξιολόγηση κλινικών και εργαστηριακών ευρημάτων σε παιδιά με Λοιμώδη Μονοπυρήνωση. Μ. Μαρκουρή, Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Μ. Ζήβα, Χ. Κούτσια-Καρούζου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Ελληνική Ιολογία 1998, 3(1):26-31.
 20. Μελέτη επιδημίας από ιό γρίππης Α σε παιδιά. Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Δ. Καϊρης, Α. Μαμούνα, Ε. Καμαράδου, Μ. Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια – Καρούζου. Δελτίο Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας 1999, 44, (3)253-257.
 21. «Νόσος εξ ονύχων γαλής», μελέτη δύο περιπτώσεων & ανασκόπηση της βιβλιογραφίας. Κ.Θέμελη, Ν.Παναγιώτου, Ε. Ορκοπούλου, Μ. Ζήβα, Σ. Παπαδάκου, Χ. Κούτσια-Καρούζου. Εφαρμοσμένη Κλινική Μικροβιολογία και εργαστηριακή Διαγνωστική. Περίοδος Β, Τόμος, Τεύχος 2, σελ.83-88, 2000
 22. Eπίδραση ειδικού ενημερωτικού εντύπου στη συμπεριφορά νοσηλευόμενων παιδιών και στάθμιση υπηρεσιών υγείας σε παιδιατρικό τμήμα [Βραβευμένη εργασία]. Θ. Παπάζογλου, Ε. Σουρέλη, Μ. Καραμπατσάκη, Π. Δερμιτζάκη, Α. Κουφοπούλου, Μ. Χατζηψάλτη, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική, Σεπτ.-Οκτ. 2004, Τόμος 67, Tεύχος 5, σελ. 336-342.
 23. Συχνότητα και επιδημιολογία της παχυσαρκίας στα παιδιά της Ν.Α. Αττικής. Ο ρόλος του παιδιάτρου. Ό. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Κ. Ρουμπάνη, Θ. Σεργεντάνης, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Τμήμα της εργασίας δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» Φύλλο της 10/069/07.
 24. Εισήγηση «Εφαρμογή των Δικαιωμάτων των παιδιών στην άσκηση της νοσοκομειακής Παιδιατρικής». 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής, Αθήνα, 2008
 25. Ραβδομυόλυση μετά από λοίμωξη από influenza A. Ό. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Διγαλάκη-Θέμελη, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική 2008, 71:74-78.
 26. Δευτεροπαθής θρομβοκυττάρωση σε παιδιά με ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Ό. Φιλίππου, Μ. Παούρη, Κ. Διγαλάκη-Θέμελη, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Χ. Κούτσια-Καρούζου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. «Εφαρμοσμένη Κλινική Μικροβιολογία και Εργαστηριακή Διαγνωστική» της Ελληνικής Εταιρείας Kλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής 2008, 13:(2),86-92.
 27. Συχνότητα και επιδημιολογία της παχυσαρκίας στα παιδιά της Ν.Α. Αττικής. Επίδραση του σύγχρονου τρόπου ζωής και ο ρόλος του παιδιάτρου. Ό. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Β. Τασιοπούλου, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική 2008;71:373-379.
 28. Eξανθήματα στην πορεία μυκοπλασματικής ή ιογενούς λοίμωξης σε παιδιατρικούς ασθενείς. Ό. Φιλίππου, Δ. Δεναξά, Θ. Πανομήτρου, Κ. Διγαλάκη-Θέμελη, Μ. Ζήβα- Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική Βορείου Ελλάδας 2009; 21(2):151-156.                                     
 29. Πνιγμός στα παιδιά. Ό. Φιλίππου, Μ. Παούρη, Κ. Καποδίστριας, Ε. Μπριασούλη, Γ. Μπριασούλης. Παιδιατρική 2009;72: 252-260.
 30. Συμμόρφωση υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών σε πρόγραμμα τροποποίησης των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Ο. Φιλίππου, Κ. Καρανάσιου, Μ. Δολιανίτη, Χ. Βλιώρα, Γ. Παυλίδης, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική 2009;72: 467-472.
 31. Παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο σε παιδιά και εφήβους της Ν.Α. Αττικής. Ο. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Χ. Βλιώρα, Κ. Καρανάσιου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική 2010;73: 98-103
 32. Ο επαγγελματισμός στην Παιδιατρική. Ο. Φιλίππου, Σ. Κούνη, Δ. Μητρόπουλος, Δ. Μπερή, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Δελτίο Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, 2010, 57-4: 438-
 33. Η επίδραση ενός προγράμματος τροποποίησης των συνηθειών διατροφής και φυσικής άσκησης υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών, σε αθηρωματικούς παράγοντες. Ο. Φιλίππου, Χ. Βλιώρα, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Κατατέθηκε προς δημοσίευση στο περιοδικό «Παιδιατρική» και βρίσκεται στο στάδιο των διορθώσεων
 34. Βασική υποστήριξη της ζωής στα παιδιά: τροποποιημένες οδηγίες για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ο. Φιλίππου, Μ.Φιλιππίδου, Χ. Βλιώρα, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Δελτίο Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, 2011, 58-3: 200
 35. Συγκριτική μελέτη χρήσης σωματικής τιμωρίας στα παιδιά πριν και μετά την ποινικοποίησή της στην Ελλάδα. Σταυρούλα Παπαδάκου,  Κωνσταντίνα Κατόπη, Αλεξάνδρα Παλίλη, Σταυρούλα Γκίνη, Ιωάννα Σγουρομάλλη. Παιδιατρική, Τόμος 80, Τεύχος 3, σελ. 178-185
 36. Μαθησιακά προβλήματα – Συνυπάρχοντες Παράγοντες. Σταυρούλα Παπαδάκου, Αλεξάνδρα Παλίλη, Σταυρούλα Γκίνη. Δελτίο Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών , Τόμος 66, Τεύχος 4, 2016
 37. Επίκαιρο θέμα : Εισήγηση της Σταυρούλας Παπαδάκου, Συμβούλου ISSOP και της Στέλας Τσίτουρα , Μέλους ISSOP με ζητούμενο προς την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία την υποστήριξη της Διακήρυξης της Βουδαπέστης που προσβλέπει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και εφήβων που μεταναστεύουν. Μέχρι σήμερα , 7 παγκόσμιες Παιδιατρικές και Ιατρικές Εταιρείες υποστηρίζουν την Διακήρυξη. Σταυρούλα Παπαδάκου, Στέλλα Τσίτουρα. Παιδιατρική , Τόμος 81, Τεύχος 2, 2018 , σελ. 124 – 131

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

 1. Papadakou-Lagoyianni, S., Benetos S., Karpouzas J., Vrettos K., & Lapatsanis P. Some aspects of phosphorus metabolism in thalassaemic children. Israel Journal of Medical Sciences.  Vol. 12, No 12, Dec. 1976.
 2. Pantelakis S., Papadakou-Lagoyianni S., Karaklis A. Hemoglobin levels in relation to body growth in children with homozygous β-thalassaemia. Acta Medica Auxologica 10:449-445, 1978.
 3. Doxiadis S., Georgaki E., Papamichael D., Papadakou-Lagoyianni S., and Lapatsanis P. Bone density in thalassemic children during the course of Disease. Pediat. Pes. 12:811-815, 1978.
 4. Côte΄ G.B., Papadakou-Lagoyianni, S., and Pantelakis S. A cascade of chromosomal aberration in three generations: a fragile 16q an extra fragment and a rearranged 20 Annales de Genetique, 21: 209, 1978.
 5. Côte΄ G.B., Papadakou-Lagoyianni S., and Sbyrakis S. Partial trisomy 6p with Karyotype 46, XY, der (22), t (6;22) (p22;q13) mat. Jοurnal of Medical Genetics, 15:479, 1978.
 6. Côte΄ G.B., Tsomi K., Papadakou-Lagoyianni S., and Petmezaki S. Oligohydramnions syndrome and XYY karyotype. Annales de Genetique,     21: 226, 1978.
 7. Côte΄ G.B., Papadakou-Lagoyianni S., β-Thalassemia : increased chromosomal anomalies in lymphocyte cultures. Journal of Medical Genetics 16(1):52-55, 1979.
 8. Côte΄ G.B., Papadakou-Lagoyianni S. and Kairis M. Fryns Syndrome without deletion 16. Annales de Genetique, 23 (3) : 171, 1980.
 9. Côte΄ G.B., Papadakou-Lagoyianni S., Katsantoni A., Makaronis G., Rawashdeh I. and  Lapatsanis P. Another case of Marden-Walker Syndrome. Ann. Genet., 1981, 24 : 2,  112-113.
 10. Côte΄ G.B., Katsantoni A., Papadakou-Lagoyianni S., Costalos C., Timotheou T., Skordelakis A., Deligeorgis D. and Pantelakis. The G syndrome of dysphagia, ocular hypertelorism and hypospadias. Clinical Genetics 19; 473-478, 1981.
 11. Côte΄ G.B., Papadakou-Lagoyianni S., and Metaxotou C. A de Novo Interstitial deltion of band q21 on Chromosome 6. Ann. Genet. 24:3, 170-171, 1981.
 12. Côte΄ G.B., Sarri C., Papadakou-Lagoyianni S., Mengreli Ch., Karagiorga-Lagana M. and Pantelakis S. Increased Rate of Sister Chromatid Exchanges in β-Thalassaemia. Blut. 44:349-353, 1982.
 13. Tsiantis J., Xypolita-Tsantili D. and Papadakou-Lagoyianni S. Family reaction and their management in a parents group with beta- Thalassemia.  Archives of diseases in Childhood, 57:860-863, 1982.
 14. Katsantoni A., Papadakou-Lagoyianni S., Micheloyiannis J. and Côte΄ G.B. New syndrome of Trichodermal defect and mental retardation. American Journal of Medical Genetics, June;1892):229-31, 1984.
 15. False – positive HTLV-III Antibody tests in multi-transfused patients with Thalassaemia. V. Michail – Merianou, A.Tzivaras, L. Piperi – Lowes, C.Kattamis, V.Ladis, R.Papadakou-Lagoyanni. Lancet, Vol I, p.678, 1986
 16. Community Psychology. E.Alfred Sand and Stavroula Papadakou- Lagoyianni. The Child in the World of Tomorrow, The Next Generation, Chapter 34, p.333-361, copywright 1996, Pergamon.
 17. CD-ROM Medical-Project, July 1999

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

1. Responsible on scientific Aspects του Second Meeting of Partners – Call, 17-20 December 1998, Helsinki
2. Evaluation of Telemedicine. Conclusions- Third Meeting of Partners. 9-11 July 1999, Samos
3. ADJUSTING CHILDRENS RIGHTS IN THE CLINICAL PRACTICE OF PEDIATRICS- International Society of Social Peadiatrics (ISSOP)- September 2011- Stavroula Papadakou – Lagogianni M.D.- Director of the Pediatric Department of Askleipieio General Hospital of Voula

4. “The child in the world of tomorrow- the next generation”, «Community Psychology” chapter 34, 1996, ed. Pergamon.
5. “The child in the world of tomorrow- the next generation”, 1996, ed. Pergamon.
6. Urinary excretion of phosphorus in normal Vitamin D resistant rickets and thalassaemic children in relation to daily phosphorus intake. Lapatsanis P., Papadakou-Lagogianni S., Benetos S., Karpouzas J., Vretos K. 5th International Conference of Endocrinology. London. 1975
7. Some aspects of phosphorus metabolism in thalassaemic children. Papadakou-Lagogianni S., Benetos S., Karpouzas., Vrettos C., and Lapatsanis P, 2nd International Workshop on Calcified Tissues, March 14-18, 1976, Kariat-Anavim Jerusalem, Israel.
8. Intraspinal and intracranial extramedullary hemopoiesis in Cooly’s anemia. Karaklis A., Comninos S. and  Papadakou-Lagoyianni S. Athens Congress of the Hellenic Neurosurgical Society and the Middle East  Neurosurgical Society, 17,18, and 19/12/76, Athens.
9. Hemoglobin levels in relation to body growth in children with homozygous thalassemia. Pantelakis S., Papadakou-Lagoyianni S. and Karaklis A. 1st International Congress of Auxology, 12-16/4/77, Roma.
10. Renal phosphorus handling in thalassaemic children. Papadakou-Lagogianni S., Vrettos S., Karaklis A., Lapatsanis P., Doxiadis S. British Association for Paediatric Nephrology, 27/10/77, London.
11. Body-growth in Thalassemia in relation to hemoglobin levels and iron overload. Karagiorga-Lagana M., Papadakou-Lagoyianni S., Pantelakis S., Lapatsanis P. and Karaklis A.
12. Group discussion with parents of children with Cooley Anemia. Papadakou-Lagoyianni S., Xypolyta-Tsantili D. and Tsiantis J.
13. Calcium and Phosphorus Metabolism in β- Thalassaemia. Sbyrakis S., Papadakou-Lagoyianni S., Karagiorga-Lagana M., Karaklis A. and Lapatsanis P. International Society of Haematology, 30 August 1981, Athens.
14. Family reactions and their management in a parents group of children with β-Thalassaemia. Tsiantis J., Papadakou-Lagoyianni S., Xypolyta-Tsantili D., Internasional Society of Haematology, 30 August 1981, Athens.
15. Vitamin D Suppplementation in β-Thalassaemia. Sbyrakis S., Mengleri Ch., Papadakou-Lagoyianni S. and Hatziliami-Grigorakaki A. Priventive Paediatrics, 3rd European Paediatric Conference of Unepsa, 3-7 October 1982.
16. Trichodermal defect and mental retardation. Identification of Genetic Syndromes in Pediatrics. Katsantoni A., Papadakou-Lagoyianni S., Micheloyiannis J. and Cote G.B. International Postgraduate Course, 14-17 October 1982, Firenze, Italy.
17. Passive- Active immunization in newborn from Greek HBV. Carrier mother. Zouboulis-Vafiadis., Boletis J., Papadakou-Lagogianni S., Kourelis V, and Hadjiyannis S. International Congress on Chemotherapy, October 1984, Rhodos.
18. Parathyroid function in young patients with β-Thalassaemia. Sbyrakis S., Papadakou-Lagogianni S., Megreli Ch., Voskaki E, and Vretos G., XVIII European Symposium on Calcified Tissues, 15-18 October 1984, Angers, France.
19. The Greek Adolesscent: A study in Negleet. Nakou S., Lambidi A., Loumakou M., Soulpi K., Stathakopoulou N., Voskaki E., and Papadakou- Lagogianni S. Institute of Child Health, Athens, Greece. Lapte-Essop-Appe 1985.
20. Endocrine assessment of multi-transfused patients with homozygous b-thalassaemia 16-24 years old. A. Chatziliami, Ch. Megreli, M. Anapliotou, St. Papadakou-Lagoyanni, S. Pantelakis (introduced by C.Dakou – Voutetaki). Paediatric Unit of «Ag.Sofia» Children’s Hospital and Institute of Child Health, Athens, Greece, Pediatric Research, 11/1986
21. Filtration of blood in thalassaemia: effect on granulocytic antibodies detected with two immunofluorecence methods. V. Michail-Merianou, L. Piperi, L. Pamphili, St. Papadakou, M. Karagiorga, A.Travlou. Blood Bank, Thalassaemia Unit, Children’s Hospital «Agia Sofia» and Pathol. Physiology, University of Athens, Medical School, Athens, Greece, 2nd International Conference on Thalassaemia and the Hemoglobinopathies, Heraklio, October 21-24 1987
22. The Child in the World of Tomorrow: Community psycology working group- Introductory speech. Papadakou- Lagogianni S. JUNE 2-5, 1994.
23. A case of leprechaunism. St. Papadakou-Lagoyainni, P. Tzortzi, I. Papadea, M. Ziva. 1st Balkan Meeting on Human Genetics, Thessaloniki, Sept.1994.
24. Sensitization to common aeroallergens and childhood asthma. Study of a Greek population. M. Ziva-Petropoulou, P. Tzortzi, E. Stratiki, I. Papadea, K. Digalaki, Ch. Koutsia-Karouzou, St. Papadakou-Lagogianni, XXI International Paediatric Congress, Cairo, Sept 1995.
25. Infectious mononucleosis in infancy and childhood. P. Tzortzi, M. Sofia, I. Papadea, M. Ziva-Petropoulou, K. Digalaki, M. Ikonomou, Ch. Koutsia-Karouzou, St. Papadakou-Lagogianni. XXI International Paediatric Congress, Cairo, Sept 1995.
26. Mycoplasma infection, clinical presentation in childhood. I. Papadea, D. Digli, D. Soloukos, M. Ziva-Petropoulou, K. Digalaki, M. Ikonomou, Ch. Koutsia-Karouzou, St. Papadakou-Lagogianni, XXI International Paediatric Congress, Cairo, Sept 1995.
27. Suicide Attempts of Adolescents and Children in a General Hospital.                  St. Papadakou-Lagoyianni, M. Ziva, I. Papadea, F. Vlasserou, M. Markouri, M. Kinali, K. Michelidakis, I. Vlissidis. Pediatric & Psychiatric Dpts, Asclepeion General Hospital, Voula, Greece. 10th World Congress of Pediatrics Adolescent Medicine. 6-10 October, 1996.
28. Specific sensitivities to molds and their clinical importance to childhood asthma. M. Kinali, M. Petropoulou- Ziva, F. Vlasserou, M. Markouri, St. Papadakou-Lagoyanni, 8th Annual Congress of ESPACI 97, 2nd Iberian Meeting on Pediatric Allergy and  Clinical Immunology, Lisboa, Portugal, May 17-20, 1997.
29. Assessment of the role of viral respiratory infections and wheezing in children with atopy. M. Ziva – Petropoulou, V. Levidioti, Ag. Mavridou, F. Vlasserou, St. Papadakou – Lagoyanni. Pediatric Department, «Asklepeion» General Hospital, Voula, Athens, Greece. 24nd mediteranian pediatric congress, Nice, France, 11/1997.
30. Study of wheezing illness and related factors in children. M. Ziva-Petropoulou, F. Vlasserou, K. Karagiorga, V. Levidioti, St. Papadakou-Lagoyanni, Pediatric Department, «Asklepeion» General Hospital, Voula, Athens, Greece, 24nd mediteranian pediatric congress- nice- france 11/1997.
31. Evaluation of Telemedicine. Papadakou – Lagoyanni St. Third Meeting of Medical, 9-11 July, Samos 1999.
32. Glucosuria in asthmatic children treated with steroid systematically.       Papazoglou T., Vamvakiti E., Skepetavva C., Kitsou K., Ziva-petropoulou M., Papadakou- Lagogianni S. Paediatric Department, District General Hospital “Asckepeio” Voulas, Athens, Greece. 23rd International Congress of Pediatrics Sept. 9-14, 2001 Beijing, China.
33. Sensitization to cockroach allergen: Correlation to Clinical Manifestations of Asthma. Vamvakiti E., Kitsou K., Themeli-Digalaki E., Orkopoulou E., Koutsia-Karouzou C., Ziva-Petropoulou M., Papadakou – Lagogianni S. Paediatric Department, District General Hospital « Asclepeio » Voulas, Athens, Greece. 23rd International Congress of Pediatrics. Sept. 9-14, 2001 Beijing, China.
34. Case report: Silver-Russell Syndrome. Karachristou K., Alexandraki S., Papazoglou Th., Kitsou K., Hatzipsalti M., Koufopoulou A., Ziva-Petropoulou M., Papadakou – Lagoyianni St. Paediatric Department, District General Hospital “Asklepeion” Voula, Athens. 5th Balkan Meeting on Human Genetics. Aug. 29- Sep. 1, 2002.
35. Glukosuria found in children treated with short-term steroids and possible predisposition to insulin-dependent diabetes mellitus (IDDM). Papazoglou Th., Kitsou K., Karachristou K., Alexandraki S., Skepetara Ch., Dermitzaki P., Ziva-Petropoulou M., Papadakou-Lagoyianni S. Paediatric Department, District General Hospital “Asklepeion” Voula, Athens. 5th Balkan Meeting on Human Genetics. Aug. 29- Sep. 1, 2002.
36. Aarskog Syndrome: Case report. Alexandraki S., Karachristou K., Papazoglou Th., Kitsou K., Hatzipsalti M., Dermitzaki P., Ziva-Petropoulou M., Papadakou–Lagoyianni St. Paediatric Department, District General Hospital “Asklepeion” Voula, Athens. 5th Balkan Meeting on Human Genetics. Aug. 29- Sep. 1, 2002.
37. Psychological profile of adolescence due to a chronic hereditary disease with early onset. Stavroula Papadakou –Lagoyianni, Paediatrician – Director of Paediatric Department of “Asclepeio” Voulas Hospital, Athens, Greece. Essop 2002, Annual Meeting. 25-28 September 2002, Hydra island Greece.
38. Corporal punishment of children as a practice of behaviour modification. P. Tsakiridi, D. Beri., S. Tsounakis, T. Papazoglou, K. Zigoyianni.,         M. Ziva–Petropoulou, St. Papadakou–Lagoyianni. Paediatric Department of “Asclepeio” Voulas Hospital, Athens, Greece. Essop 2002, Annual Meeting. 25-28 September 2002, Hydra island Greece.
39. Predictors of hospitalization in children with acute asthma. A. Koufopoulou, M. Xatzipsalti, P.M. Ziva, L.S. Papadakou. District General Hospital, Athens, Greece. XXII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology, Paris 7-11 June 2003.
40. Application of children’s rights to information in hospital practice. Thaleia Papazoglou, Maria Ziva – Petropoulou, Stavroula Lagogianni  – Papadakou, Paediatric Dpt., Gen. Hospital “Asklepeion”, Athens, Greece. ESSOP 2003 Annual Meeting, European Society for Social Paediatrics, Madrid 16-18 October 2003.
41. Cow’s milk allergy as a prognostic factor in the development of childhood asthma. Ziva – Petropoulou M, Kaloumenou I, Papazoglu K, Eleotrivari M, Filippou O, Papadakou-Lagogianni S. – Pediatric Department, Asklipeion Voulas Hospital, Athens, GREECE. 4th Balkan Congress of Allergiology and Clinical Immunology. Bucharest, 22-25 September, 2005.
42. A comparative study of Health problems presented to children immigrated from Albania ten years ago and during last year. Differences and Improvements. E. Roubani, M. Dolianiti, K. Karanasiou, A. Orfanakou, O. Filippou, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. European Society of Social Pediatrics. Annual Scientific Meeting. Cardiff, UK, July 12-14, 2006.
43. Eating patterns, TV watching and exercise training in obese children and adolescents in South East Attica (prodromal announcement of a prospective study). O. Filippou, K. Roubani, K. Karanasiou, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 12th European Meeting of the International Association for Adolescent Health, Athens, 2006.
44. Prevalence, epidemiology and demographics of obesity in children and adolescents in South East Attica (prodromal announcement of a prospective study). O. Filippou, K. Roubani, K. Karanasiou, M. Ziva – Petropoulou, S. Papadakou – Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 12th European Meeting of the International Association for Adolescent Health, Athens, 2006.
45. Metabolic syndrome in overweight and obese children and adolescents of South East Attica. Prevalence and correlations. O. Filippou, K. Karanasiou,   M. Dolianity, T. Sergentantis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni., Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 17th Annual Meeting of the European Childhood Obesity Group (ECOG), Athens 2007.
46. Relations between hypertension and lifestyle parameters and dietary patterns in overweight children and adolescents. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianiti, T. Sergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital, Athens, Pediatric Department, XIth World Congress of Echocardiography and Vascular Ultrasound and 1st International Congress of Hypertension and Cardiovascular Preventions, Rodos 2007.
47. Hypertension in overweight children and adolescents of South East Attica. Prevalence and correlations with lifestyle factors and eating habits.                O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianiti, T. Sergentantis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 25th International Congress of Pediatrics, Athens 2007.
48. Prevalence of hypertension and its association with blood lipid abnormalities in overweight children and adolescents. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianity, T. Sergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 25th International Congress of Pediatrics, Athens 2007.
49. Prevalence of hypertension and its association with blood lipid abnormalities in overweight children and adolescents. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianity, T. Sergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 25th International Congress of Pediatrics, Athens 2007.
50. Prevalence of hypertension and its association with blood lipid abnormalities in overweight children and adolescents. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianity, T. Sergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department. 25th International Congress of Pediatrics, Athens 2007.
51. Are markers of atopic sensitization associated with asthma severity?                  A question not yet fully answered. M. Ziva-Petropoulou, A. Orfanakou, D. Zavali, B. Paouri, O. Filippou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Athens. Pediatric Department, XXVI EAACI Congress, Goteborg, 2007.
52. Thrombocytosis, as a result of infection, in pediatric patients of South East Attica. O. Filippou, K. Karanasiou, E. Refene, M. Eleotrivari, T. Sergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. Biannual Meeting of the European Society of Pediatric Hematology and Immunology (ESPHI), Athens 2007.
53. Thrombocytosis, as an early laboratory finding, in children with a respiratory tract viral infection. O. Filippou, B. Paouri, K. Karanasiou, K. Digalaki, T. Sergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital. 3rd European Congress of Virology, Nuremberg, 2007.
54. The role of primary care pediatrician in identification and management of childhood obesity. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianiti, V. Tasiopoulou, T. Stergentanis, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni, Asklepeion Voula District General Hospital, Annual Meeting of European Society for Social Pediatrics and Child Health, Triest, 2007.
55. Learning difficulties and sleep disorders in children. T. Papazoglou, O. Filippou, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou-Lagogianni. Asklepeion Voula District General Hospital, Annual Meeting of European Society for Social Pediatrics and Child Health, Triest, 2007.
56. Acute urticaria in relation to infections in hospitalized patients. O. Filippou, B. Paouri, E. Refene, K. Filippou, E. Orkopoulou, M. Ziva- Petropoulou, S. Papadakou.. 9nd Congress of the European Society for Pediatric Dermatology (Athens, 2008).
57. Erythema nodosum in hospitalized children. Etiology and clinical course. O. Filippou, D. Denaxa, E. Refene, B. Paouri, M. Ziva – Petropoulou, S. Papadakou. 9nd Congress of the European Society for Paediatric Dermatology (Athens, 2008).
58. Acute urticaria in hospitalized children. Etiology and clinical presentation. O. Filippou, B. Paouri, E. Refene, M. Ziva – Petropoulou, S. Papadakou, 9nd Congress of the European Society for Paediatric Dermatology (Athens, 2008).
59. Acute urticaria and its association with atopy in hospitalized children. O. Filippou, M. Ziva-Petropoulou, B. Paouri, E. Refene, K. Papazoglou, K. Digalaki, K. Filippou, S. Papadakou. XXVII EAACI Congress (Barcelona, 2008).
60. Skin manifestations of mycoplasma pneumoniae and viral infections in hospitalized children. O. Filippou, D. Denaxa, E. Refene, K. Filippou, E. Orkopoulou, M. Ziva – Petropoulou, S. Papadakou. 14nd annual Meeting of ESPID (Graz- 2008).
61. Vaccination coverage in indigenous and immigrant children of 6-7 and 10-12 years of age in South-East Attica (Greece). O. Filippou, D. Denaxa, K. Kapodistrias, E. Refene, K. Filippou, M. Ziva- Petropoulou, S. Papadakou. 14nd annual Meeting of ESPID (Graz-2008).
62. Hypertension in children and adolescents: relationship with BMI and other cardiovascular risk factors. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianiti, K. Filippou, M. Ziva-Petropoulou, S. Papadakou. 22nd Scientific Meeting of International Society of Hypertension (Berlin, 2008).
63. Prehypertension and hypertension in childhood and their association with parental risk factors of atherosclerosis, 2008).
64. Obesity and serum lipid disorders in Greek children and adolescents. O. Filippou, M. Dolianiti, K. Karanasiou, K. Filippou, I. Kazantzidou, M. Ziva-Petropoulou, St. Papadakou- Lagogianni. 2nd Congress of the European Society of Pediatrics (Nice, 2008).
65. Obesity and the metabolic syndrome in Greek children and adolescents. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Doli Dolianiti, K. Filippou, I. Kazantzidou, M. Ziva-Petropoulou, St. Papadakou- Lagogianni. 2nd Congress of the European Society of PEDIATRICS (Nice, 2008).
66. Εating habits and activity modification and their effects on cardiovascular risk factors of overweight and obese children. O. Filippou, M. Dolianiti, K. Karanasiou, C. Vliora, M. Ziva-Petropoulou, St. Papadakou- Lagogianni. 3rd Balkan Congress on Obesity (Thessaloniki, 2008).
67. Follow-up examination, after a 6-month intervention programme, in obese children and adolescents. O. Filippou, M. Dolianiti, K. Karanasiou, I. Kazantzidou, M. Ziva-Petropoulou, St. Papadakou- Lagogianni. 3rd Balkan Congress on Obesity (Thessaloniki, 2008).
68. The emotional impact of learning difficulties. T. Papazoglou, O. Filippou, M. Ziva-Petropoulou, St. Papadakou- Lagogianni. Annual Meeting of European Society for Social Paediatrics and Child Health (Reykjavik, 2008).
69. Animal bites and insect stings injuries in hospitalized children. O. Filippou, C. Vliora, E. Chytiroglou, K. Filippou, M. Ziva –  Petropoulou, St. Papadakou- Lagogianni. Ανακοινώθηκε στο 5th Balkan Meeting of Allergiology and Clinical Immunology, (Thessaloniki, 2008).
70. The characteristics of acute urticaria in childhood. O. Filippou, M. Ziva – Petropoulou, B. Paouri, E. Chytiroglou, K. Filippou, St. Papadakou- Lagogianni.Ανακοινώθηκε στο 5th Balkan Meeting of Allergiology and Clinical Immunology (Thessaloniki, 2008).
71. Compliance of overweight and obese children and adolescents in a weight reduction program. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianiti, C. Vliora, K. Filippou, St. Papadakou. 4th Europediatrics (Moscow, 2009).
72. Acquired neutropenia in hospitalized children. O. Filippou, E. Refene, C. Vliora, S. Kouni, K. Filippou, S. Papadakou. 4th  Europediatrics (Moscow, 2009)
73. The effects of a combined intervention on atherogenic risk factors in overweight and obese Greek children and adolescents. O. Filippou, C. Vliora, M. Dolianiti, K. Karanasiou, K Filippou, S. Papadakou. 50th ESPR, (Hamburg, 2009).
74. Compliance of overweight and obese children and adolescents in a weight reduction program. O. Filippou, K. Karanasiou, M. Dolianiti, C. Vliora, K. Filippou, St. Papadakou.
75. Compliance of overweight and obese children and adolescents in a weight reduction program. στο 4th Europediatrics (Moscow, 2009).
76. Acquired neutropenia in hospitalized children. O. Filippou, E. Refene, C. Vliora, S. Kouni, K. Filippou, S. Papadakou. 4th Europediatrics (Moscow, 2009).
77. The effects of a combined intervention on atherogenic risk factors in overweight and obese Greek children and adolescents. O. Filippou, C. Vliora, M. Dolianiti, K. Karanasiou, K Filippou, S. Papadakou, 50th ESPR (Hamburg, 2009).
78. Clinical evaluation of the respiratory system can predict severe pneumonia in hospitalized children. O. Filippou, K. Karanasiou, E. Katsadorou, F. Kolaiti, C. Vliora, K. Filippou, S. Papadakou, 50th ESPR (Hamburg, 2009).
79. Adverse effects of excessive television viewing in children. O. Filippou, C. Vliora, M. Dolianiti, C. Karanasiou, K. Filippou, S. Papadakou, 4nd Congress of the European Society of Pediatrics, (Copenhagen, 2010).

Επιστημονικές Ανακοινώσεις- Παρουσιάσεις – Διαλέξεις- Δημοσιεύσεις Περιλήψεων

1.  Περίεργη πορεία περικαρδίτιδας εις ασθενή πάσχουσαν εξ αναιμίας Cooley
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Λαπατσάνης Π., Νιχογιαννόπουλος Ι., Δοξιάδης Σ.
Παιδιατρική Εταιρεία Αθηνών, 29/05/75
2.  Επίδραση της γλυκαγόνης στο μεταβολισμό του ασβεστίου σε νεφρική ανεπάρκεια
Πάντος Π., Φαρμακιώτης Α., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Κούτρας Α., Μουλόπουλος Σ. 
V Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, 3-4/04/76, Αθήνα.
3.  Επίπεδα αιμοσφαιρίνης και σωματική ανάπτυξη σε ασθενείς με ομόζυγο β-μεσογειακή αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Παντελάκης Σ., Καρακλής Α..
ΧΙV Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 12-13 Ιουνίου 1976, Πάτρα.
4.  Αντιμικροβιακή θεραπεία στη σύγχρονη Παιδιατρική πράξη
Συμπόσιο, 14-15/12/76.
5.  Νεφρική κατακράτηση φωσφόρου σε παιδιά με β-ομόζυγη μεσογειακή αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Λαπατσάνης Π., Βρετός Κ., Καρακλής Α., Δοξιάδης Σ.
XV Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 18-19/05/77, Λάρισα.
6.  Ομαδικές συμβουλευτικές συζητήσεις με γονείς παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Ξυπολυτά-Τσαντίλη Δ., Τσιάντης Ι.
XVI Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο 17-18/06/78.
7.  Σεμινάριο: Το παιδί σε «αυξημένο κίνδυνο»
Καραγγέλη Α., Διαμαντόπουλος Α., Μαγκανιώτου Β., Μαράτου Ο., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
17ο Παιδιατρικό Συμπόσιο, 11-12/01/78.
8.  Στρογγυλό τραπέζι: Προβλήματα γενετικής στη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα
Διαμαντόπουλος Α., Μπενάκη-Ψαρούδα Α., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Χαραλαμπίδης Β.
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών- σύλλογος αποφοίτων Κολλεγίου θηλεών, 18/03/78.
9.  Σύγχρονη αντιμετώπιση συχνών αιματολογικών προβλημάτων.
Παπαδάκου – Λαγογιάννη Στ.,
18ο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κέρκυρα, 11-12 Δεκεμβρίου 1978.
10.  Μοριακή σύνθεση αιμοσφαιρίνης στη Μεσογειακή Αναιμία
Παπαδάκου– Λαγογιάννη Στ.
Επιστημονικές συγκεντρώσεις των Κλινικών και Εργαστηρίων του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, 12/01/79.
11.  1ο Ενημερωτικό Σεμινάριο Γονέων- Παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Τσαντίλη-Ξυπολυτά Δ., Καρακλής Α.
Συνεργασία Ψυχολογικής Παιδιατρικής και Αιματολογικού Εργαστηρίου, 27/06/79.
12.  Συμβουλευτικές συζητήσεις με γονείς παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Τσαντίλη-Ξυπολυτά Δ., Τσιάντης Ι.  
Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, 13-14/10/79, Χαλκιδική.
13.  Σωματική ανάπτυξη παιδιών με ομόζυγη β-Μεσογειακή Αναιμία σε σχέση με την αιμοσφαιρίνη και φεριτίνη
Καράγιωργα-Λαγανά Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ. Παντελάκης Σ., Καρακλής Α.
Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, 13-14/10/79, Χαλκιδική.
14.  Ομαδικές συμβουλευτικές συζητήσεις γονέων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Τσαντίλη-Ξυπολυτά Δ., Γιαννοπούλου Β., Τσίαντης Ι.
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ψυχιατρικής, 14-15/12/79, Αθήνα.
15.  Αυξημένες χρωμοσωμιακές ανωμαλίες στις καλλιέργειες λεμφοκυττάρων στην ομόζυγη β-μεσογειακή αναιμία
Κοτέ Ζ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, 13-14/10/79.
16.  Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Τσαντίλη-Ξυπολυτά Δ., Τσανίρα Ε., Πιτσούνη Δ., Σαραφίδου-Καραμπάση Γ., Τσιάντης Ι.
XVII Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 13-14/06/81, Αθήνα.
17.  Σφαιρική αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Παντελάκης Σ.
XVIIII Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 6-7/06/82, Χαλκιδική.
18.  «Ο έφηβος και η Οικογένεια»
Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη
Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού και Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το παιδί και την οικογένεια, 22-25/04/82, Αθήνα.
19.  «Μεσογειακή Αναιμία, ολοκληρωτική προσέγγιση ενός χρόνιου προβλήματος»
Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη.
Επιστημονικές Συγκεντρώσεις της Παιδιατρικής Κλινικής, 7/01/83.
20.  «Παρατηρήσεις από ομάδα εφήβων που πάσχουν από χρόνιο νόσημα»
Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη
Α΄ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Παιδοψυχιατρική Εταιρεία, 28/05/83, Αθήνα.
21.  Μεταβολισμός της βιταμίνης D στη β- Μεσογειακή Αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Χατζηλιαμή-Γρηγορακάκη Α., Μεγγρέλη Χρ., Σμπυράκις Σ.
Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 18-20/0583, Αθήνα.
22.  Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Τεχνική της Δυναμικής της Ομάδας
Παπαδάκου- Λαγογιάννη Στ.
Διοργάνωση: Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, 18-23/05/83.
23.  Παρατηρήσεις της διεργασίας του πένθους μετά το θάνατο ενός εφήβου στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Τσώλης Μ., Παντελάκης Σ., Τσιάντης Ι.
Α΄ Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, Οκτώβριος 1983, Θεσσαλονίκη.
24.  Μελέτη της παραθυρεοειδικής λειτουργίας σε ασθενείς με β-Μεσογειακή Αναιμία
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Μεγγρέλη Χρ., Βοσκάκη Ε., Βρεττός Κ., Σμπυράκης Σ.
XXII Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ιούνιος 1984, Κέρκυρα.
25.  Ορμονικός έλεγχος σε παιδιά με ομόζυγη β-Μεσογειακή Αναιμία που παρουσιάζουν καθυστέρηση ήβης
Χατζηλιαμή-Γρηγορακάκη Α., Μεγγρέλη Χρ., Αναπλίωτου Μ., Παπαδάκου -Λαγογιάννη Στ., Παντελάκης Σ.
ΧΧΙΙ Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ιούνιος 1984, Κέρκυρα.
26.  Επίπεδα Μαγνησίου του ορού και καρδιακή λειτουργία στη β-Μεσογειακή Αναιμία
Λαζοπούλου-Ηλιάδου Δ., Μεγγρέλη Χρ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Νιχογιαννόπουλος Ι., Σμπυράκις Σ.
ΧΧΙΙ Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ιούνιος 1984, Κέρκυρα.
27.  Ορμονικός έλεγχος σε παιδιά με ομόζυγη β-Μεσογειακή Αναιμία που παρουσιάζουν καθυστέρηση ήβης
Χατζηλιαμή-Γρηγορακάκη Α., Μεγγρέλη Χρ. Αναπλιώτου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
28.  22οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κέρκυρα, 9-10/06/84.
Ηλεκτροκαρδιογραφικές αλλοιώσεις σε πρώιμα στάδια ένδειας Mg σε παιδιά με β-Μεσογειακή Αναιμία
Λαζοπούλου-Ηλιάδου Δ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Χατζηλιαμή-Γρηγορακάκη Α., Σμπυράκις Σ.
22ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κέρκυρα, 9-10/06/84.
29.  Έφηβος και χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Κατσαντώνη Α., Κυριόπουλος Ι., Λαζοπούλου-Ηλιάδου Δ., Σομαράκης Μ., Χατζηλιαμή-Γρηγορακάκη Α.
2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Δεκέμβριος, 1984.
30.  «Ενδοκρινολογικές Διαταραχές και ψυχολογικά προβλήματα στη β- Μεσογειακή Αναιμία»
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
Ιπποκράτεια, 27-28/09/85, Λάρισα.
31.  Στρογγυλό τραπέζι «Το Παιδί με την Ανοσολογική Ανεπάρκεια: Θέσεις και προβληματισμός»
Συντονίστρια: Μανταλενάκη-Λάμπρου Αικ.- Συμμετέχοντες: Αρώνη-Βουρνά Σ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ., Σαξώνη-Παπαγεωργίου Φ.
Παιδιατρική Εταιρεία. 21/10/85.
32.  «Η οικογένεια του χρόνια πάσχοντος εφήβου από Μεσογειακή Αναιμία και ο ρόλος της στην ομαλή ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο»
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
Α΄ Πανελλήνια συνάντηση για την Μεσογειακή Αναιμία, 16/11/85.
33.  Mαθησιακά, ψυχοκοινωνικά και προβλήματα συμπεριφοράς σε παιδιά σχολικής ηλικίας
Στέλλα Τσίτουρα, Ηρώ Παπαδέα, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη. Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και Παιδιατρικό Τμήμα «Ασκληπιείου» Βούλας.
26ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ιωάννινα, 28-29/05/88
34.  Αίτια προσέλευσης παιδικού πληθυσμού σε Εξωτερικά Ιατρεία νέας Παιδιατρικής, Μονάδας Περιφέρειας Αττικής
Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Μαρία Ζήβα, Ηρώ Παπαδέα, Ι. Πιτυκάκης, Ευαγγελία Βιτσαρά
26ο Πανελλήνιο Συνέδριο, Ιωάννινα, Μάϊος 1988
•  Oμιλία στον ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 στην πρωινή ζώνη σε θέματα αγωγής υγείας: «Πρόληψη νόσων που μεταδίδονται από δείγματα υμενόπτερων» (1988).
•  Δεκάλεπτη τηλεοπτική παρουσία σε πρωινό μαγκαζίνο της ΕΡΤ 2 για θέματα αγωγής υγείας (1989)
35.  Σωματικό βάρος και τερηδόνα σε παιδιά σχολικής ηλικίας σε σχέση με διαιτολογικές συνήθειες
Ε.Βιτσαρά, Η.Παπαδέα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Π. Παπαγεωργίου, Ε. Μαγκλάρα και Α. Καζατζή.- Παιδιατρικό, Οδοντιατρικό και Διαιτολογικό Τμήμα, Νοσ. «Ασκληπιείο» Βούλας
27ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 24-25/06/89.
36.  Η σημασία των παρακλινικών εξετάσεων στον καρδιολογικό προαθλητικό έλεγχο
Χ. Αντωνακούδης, Ι. Κολιανδρής, Ν. Παπανικολάου, Μ. Ζήβα, Η. Παπαδέα, Στ. Παπαδάκου, Σ. Χρηστάκος.- Καρδιολογικό και Παιδιατρικό Τμήμα «Ασκληπιείου» Βούλας
Πανελλαδικό Συνέδριο Καρδιολογίας- Αθλητισμός και καρδιά. Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 1989.
37.  Σύνδρομο Stevens-Johnsons ήπιας μορφής μετά εμβολιασμό M.M.R.
Ιωάννης Πιτυκάκης, Ευαγγελία Βιτσαρά, Μαρία Ζήβα, Ηρώ Παπαδέα,
Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη
28ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 1990
38.  Περίπτωση ασθενούς με συνδυασμό πολλαπλών λιπωμάτων- συγγενούς καρδιοπάθειας- υπεράριθμης θηλής και αιμαγγειωμάτων
Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Μ. Ζήβα, Χρ. Λαθήρα, Θεμελίνα Παυλοπούλου,
30οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Λεμεσσός, Ιούνιος 1992.
39.  Προσπάθεια μηχανοργάνωσης για τη λειτουργία ενός σύγχρονου παιδιατρικού τμήματος
Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Ηρώ Παπαδέα, Σ. Μπαχλαβάς, Βασιλική Πιπέρου, Παναγιώτα Ψυχογιού
30ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Λεμεσός, 13-14/06/92.
40.  Απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων και παιδιών σε Γενικό Νοσ/μείο
Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Μ. Ζήβα, Η. Παπαδέα, Κ. Μιχελιδάκης, Δ. Βλυσίδης
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εφηβεία, Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας» Ιωάννινα, Μάϊος 1993.
41.  Προβλήματα ύπνου στα παιδιά.
Παπαδάκου- Λαγογιάννη Στ.
Παιδιατρικές ημέρες Πειραιά, Kεντρική ομιλία 30-31/10/93
42.  Αναζήτηση ειδικών αντισωμάτων σε στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις παιδιών
Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Δ.Καϊρης, Θεώνη Πούλη, Σμαραγδή Φεσσάτου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χρύσα Κούτσια-Καρούζου- Μικροβιολογικό Εργαστήριο και Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 1994
43.  Ανάλυση δηλητηριάσεων παιδιατρικού πληθυσμού που νοσηλεύθηκε στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσ/μείου μας
Δ. Σολούκος, Ντ. Δίγκλη-Γερανίου, Ηρώ Παπαδέα, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας,  Βόλος,  Μάϊος 1994.
44.  Μη έγκαιρη διάγνωση παιδοψυχιατρικού προβλήματος με συνέπεια την υπερδιερεύνηση υγιούς οργανικά εφήβου. Αποπροσανατολιστική παρέμβαση του εκπαιδευτικού
Σ. Φεσσάτου, Η. Παπαδέα, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, Βόλος, Μάϊος 1994.
45.  Επίπεδα ολικής IgE και συσχέτισή τους με αλλεργικά, αναπνευστικά και δερματικά νοσήματα στα παιδιά
M. Ζήβα, Σ. Φεσσάτου, Ε. Τσιρόγλου, Α. Ποταμιάνου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
32ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κέρκυρα, Ιούνιος 1994.
46.  Ανάλυση των επιδημιολογικών στοιχείων οξέων λοιμώξεων αναπνευστικού βάσει των κλινικών και εργαστηριακών ευρημάτων για τα έτη 1992-93
Μ. Ζήβα, Η. Παπαδέα, Π. Τζώρτζη, Αικ. Διγαλάκη, Χ. Κούτσια-Καρούζου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
32ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κέρκυρα, Ιούνιος 1994.
47.  Σαλμονελλώσεις: μια επιδημία που θα άξιζε περισσότερης προσοχής
Ηρώ Παπαδέα, Μαρία Ζήβα, Θ. Πούλη, Ε. Ορκοπούλου, Χ. Κούτσια-Καρούζου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
32ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κέρκυρα, Ιούνιος 1994.
48.  Ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις σε παιδικό πληθυσμό
Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Γ. Παρβουλέσκου, Π. Τζώρτζη, Μ. Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χρ. Κούτσια-Καρούζου
2ο Ιολογικό Συνέδριο, Αθήνα, Δεκέμβριος 1994.
49.  Διερεύνηση ενδοοικογενειακής επιδημίας από M. pneumoniae
Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Ζ. Στρατίκη, Μ. Οικονόμου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια-Καρούζου
Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής 14/02/95, Αθήνα.
50.  Το ασθματικό παιδί και η άθληση στο σχολείο
Ε. Στρατίκη, Δ. Σολούκος, Ι. Πιτυκάκης, Μ. Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
33ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Λήμνος, Ιούνιος 1995.
51.  Λοιμώδης Μονοπυρήνωση στα νήπια
Π. Τζώρτζη, Μ. Οικονόμου, Αικ. Διγαλάκη, Χρ. Κούτσια-Καρούζου, Μαρία Ζήβα, Ηρώ Παπαδέα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
33ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Λήμνος, Ιούνιος 1995.
52.  Λοίμωξη από Parvo-ιό Β19
Μ.Σοφιά, Αικ. Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Χ. Κούτσια, Ηρώ Παπαδέα, Μαρία Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
33ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Λήμνος, Ιούνιος 1995.
53.  Μελέτη προβλημάτων υγείας παιδικού πληθυσμού από την Αλβανία
Ε. Στρατίκη, Μ. Σοφιά, Ανδρ. Χατζηδημούλα, Μαρία Ζήβα, Ηρώ Παπαδέα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
7ο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής, Αλεξανδρούπολη, Μάϊος 1995.
54.  Μεσογειακή αναιμία- αποσιδήρωση
Παπαδάκου–Λαγογιάννη Στ.
Εβδομαδιαία Μαθήματα Νεογνικού Τμήματος Π.Γ.Ν. Νίκαιας, 15/05/96.
55.  Σαλμονελλώσεις
Π.Γ.Ν. Νίκαιας, Ιούνιος 1996.
•  6 Διαλέξεις στις «μητέρες» του Παιδικού Χωριού SOS, σε θέματα αγωγής υγείας
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
15& 16/10/1995, 17& 18/11/1996, 17& 18/10/1997.
56.  Τυποποίηση με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR) στελεχών helicobacter pylori απομονωθέντων από προσβληθέντα μέλη οικογενειών
Ευαγγελία Κατσιγιαννάκη, Ν. Ταχλιαμπούρης, Α. Μεντής, Παρασκευή Μυριακού, Σ. Καραταπάνης, Σ. Γεωργόπουλος, Β. Αρτίκης, Ευαγγελία Κωνσταντέλλου, Σταυρούλα Παπαδάκου, Ε. Ζωγράφος-  Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. Δ. Αττικής, Παιδιατρική Κλινική Π.Γ. Ν. Νίκαιας-Πειραιά, Ελληνικό Ινστιτούτο  Pasteur, Β’ Παθολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Αθηνών «Ελπίς» και Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας.
34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 31/05-02/06/96
57.  Περίπτωση ενδοοικογενειακής ψιττάκωσης
Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Σ. Μαυρέα, Π. Ζαπάντης, Π. Παπαβασιλείου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια – Καρούζου
Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής, 12/03/96.
58.  Ανίχνευση αντισωμάτων έναντι ιών στη  λαρυγγίτιδα της παιδικής ηλικίας
Μαρία Ζήβα, Ανδρονίκη Χατζηδημούλα, Αγάθα Μαυρίδου, Αικατερίνη Διγαλάκη, Μαρία Οικονόμου, Χρύσα Κούτσια, Ηρώ Παπαδέα, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος 1996
59.  Σύνδρομα Λοιμώδους Μονοπυρήνωσης
Ηρώ Παπαδέα, Ευαγγελία Στρατίκη, Αφροδίτη Μήτσικα, Αικατερίνη Διγαλάκη, Μαρία Οικονόμου, Χρύσα Κούτσια, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος 1996.
60.  Συρίττουσα αναπνοή στην προσχολική ηλικία- Μελέτη συχνότητας και ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών σε ομάδα παιδικού πληθυσμού
Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Ντάρια Δίγκλη, Π. Ζαπάντης, Φωτεινή Βλασερού, Βασιλική Λεβιδιώτη, Ηρώ Παπαδέα, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη
34οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος 1996.
61.  Λοιμώξεις από Legionella Pneumophila στην παιδική ηλικία
Hρώ Παπαδέα, Μαργαρίτα Μαρκούρη, Κων/να Καράγιωργα, Αικατερίνη Διγαλάκη, Μαρία Οικονόμου, Χρύσα Κούτσια, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος 1996.
62.  Ανίχνευση αντιγόνων ιών σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στην παιδική ηλικία
Ηρώ Παπαδέα, Μαρία Κιναλή, Eυαγγελία Στρατίκη, Αικατερίνη Διγαλάκη, Μαρία Οικονόμου, Χρύσα Κούτσια, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος 1996.
63.  Ταυτοποίηση και θεραπεία παιδιών με δυσκοιλιότητα οφειλόμενη σε τροφική αλλεργία
Ευαγγελία Κατσιγιαννάκη, Ντάρια Δίγκλη, Ηρώ Παπαδέα, Ν. Ταχλιαμπούρης, Αικατερίνη Διγαλάκη, Μαρία Οικονόμου, Χρύσα Κούτσια, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρική Κλινική Ν.Γ.Ν.Δ. Αττικής, Παιδιατρικό & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, Παιδ. Κλινική Π.Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων»
34ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος 1996
64.  Ιογενείς Αναπνευστικές Λοιμώξεις σε παιδικό πληθυσμό
Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Γ. Παρβουλέσκου, Π. Τζώρτζη, Μ. Ζήβα, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια-Καρούζου- Μικροβιολογικό Εργαστήριο & Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας
Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας, Αθήνα, 1996
65.  Eπιπτώσεις και κλινική προβολή λοιμώξεων αναπνευστικού από chlamydia pneumoniae στην παιδική ηλικία
Μαρία Ζήβα, Ηρώ Παπαδέα, Βασιλική Λεβιδιώτη, Αγάθα Μαυρίδου, Αικατερίνη Διγαλάκη, Χρύσα Κούτσια, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό & Μικροβιολογικό Τμήμα, Π.Γ.Ν. Βούλας
ΧΧΙΙΙ Διεθνές Παιδιατρικό Συνέδριο Μεσογείου & Μέσης Ανατολής, Νοέμβριος, 1996- Ξενόγλωσσο.
66.  Ο ρόλος της C/T θώρακος στη διαφορική διάγνωση της Τb πρωτο-λοίμωξης και ενεργού νόσησης στα παιδιά
Μαρία Ζήβα, Ηρώ Παπαδέα, Αφροδίτη Θωμαϊδου, Κωνσταντίνα Καράγιωργα, Φωτεινή Βλασερού, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό Τμήμα & Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας, Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
ΧΧΙΙΙ Διεθνές Παιδιατρικό Συνέδριο Μεσογείου & Μέσης Ανατολής, Νοέμβριος, 1996- Ξενόγλωσσο.
67.  Ταχεία διάγνωση ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων με την χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε παιδιά
Κ. Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Μ. Κιναλή, Ε. Κυριακοπούλου, Μ. Ζήβα, Στ.   Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια-Καρούζου
Δ΄ Παννελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας, Αθήνα, 3-5/04/97.
68.  Κλινοεργαστηριακή μελέτη του συνδρόμου Λοιμώδους Μονο-πυρηνώσεως
Μ. Μαρκουρή, Μ. Ζήβα, Αγ. Μαυρίδου, Κ. Διγαλάκη, Μ. Οικονόμου, Χ. Κούτσια-Καρούζου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
4οΠανελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας, Αθήνα, 3-5/04/97.
69.  Κλινική εκτίμηση της οξείας λαρυγγίτιδας και συσχέτιση με αιτιολογικούς παράγοντες και θεραπεία
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Μαυρίδου Αγάθη, Κιναλή Μαρία, Βλασερού Φωτεινή, Καράγιωργα Κωνσταντίνα, Λεβιδιώτη Βασιλική, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα
35ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, Ιούνιος, 1997.
70.  Ανιδρωτική Εκτοδερμική Δυσπλασία συνοδευομένη από Συγγενή  Στένωση Αορτής (Μεσοδερμική δυσπλαστική συμμετοχή)
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Κιναλή Μαρία, Καράγιωργα Κωνσταντίνα, Κουντούπη Σοφία, Μαυρίδου Αγάθη, Μαρκούρη Μαργαρίτα, Παπαδάκου-λαγγιάννη Σταυρούλα
35ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, Ιούνιος, 1997
71.  Σχέση ιογενών λοιμώξεων και ασθματικών αντιδράσεων σε παιδιά με ατοπικό νόσημα
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Λεβιδιώτη Βασιλική, Βλασερού Φωτεινή, Διγαλάκη Αικατερίνη, Οικονόμου Μαρία, Κούτσια Χρύσα, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα
35ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, Ιούνιος, 1997.
72.  Ειδικές ευαισθησίες σε μύκητες και η κλινική τους σημασία στο  παιδικό άσθμα
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Κιναλή Μαρία, Βλασερού Φωτεινή, Μαρκούρη Μαργαρίτα, Διγαλάκη Αικατερίνη, Κούτσια Χρύσα, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα
35ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, Ιούνιος, 1997.
73.  Διερεύνηση ιογενών λοιμώξεων αναπνευστικού με ανίχνευση ιϊκών αντιγόνων και ορολογικές μεθόδους
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Κιναλή Μαρία, Λεβιδιώτη Βασιλική, Διγαλάκη Αικατερίνη, Οικονόμου Μαρία, Κούτσια Χρύσα, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα
35ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, Ιούνιος, 1997.
74.  Κλινική εικόνα και επιδημιολογία λοιμώξεων από Coxsackie B (B1-6) σε παιδικό πληθυσμό
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Καράγιωργα Κωνσταντίνα, Μαυρίδου Αγάθη, Διγαλάκη Αικατερίνη, Οικονόμου Μαρία, Κούτσια Χρύσα, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα
35ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, Ιούνιος, 1997.
75.  Επείγουσα Παιδιατρική
Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα
Β΄ Επιστημονική Ημερίδα Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, 05/03/98.
76.  Τηλεϊατρική στην Παιδιατρική
Βλασσερού Φ., Μαυρίδου Αγ., Δούκα Αγγ., Ουζούνη Γ., Μαμούνα Αγγ., Ζήβα-Περοπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
36ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πάφος, Κύπρος, 1998.
77.  Αλλεργία σε ξηρούς καρπούς: Κλινική προβολή ενός δυνητικά πολύ σοβαρού προβλήματος
Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Μαρκούρη Μ., Δούκα Αγγ., Καραμπέτσος Ζώης, Διγαλάκη Α., Καρούζου-Κούτσια Χρ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
36οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πάφος, Κύπρος, 1998.
78.  Επείγοντα-Τακτικά Παιδιατρικά περιστατικά σε Νοσοκομειακό Τμήμα. Σύγχυση και πραγματικότητα, προβληματισμός και προτεινόμενες λύσεις.
Μαυρίδου Α., Βλασσερού Φ., Καράγιωργα Κ. Μαρκούρη Μ., Πιτυκάκης Ι.,  Ζήβα  Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
36ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πάφος, Κύπρος, 1998.
79.  Διερεύνηση επιβαρυντικών παραγόντων στη συρίττουσα βρογχίτιδα της παιδικής ηλικίας
Βλασσερού Φ., Κουντούπη Σ., Μαυρίδου Α., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
36ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πάφος, Κύπρος, 1998.
80.  Παροδική καθυστέρηση σωματικής ανάπτυξης σε νήπιο με αυξημένα επίπεδα  Pb στο αίμα
Μαρκούρη Μ., Καραμπέτσος  Ζ., Κουντούπη Σ., Δουμπαλή Χ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
36ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πάφος , Κύπρος, 1998.
81.  Συμμετοχή εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του παιδικού άσθματος στο σχολείο. Δυνατότητες και ανάγκη παρέμβασης
Μαυρίδου Α., Θωμαϊδου Α., Δούκα Αγγ., Καλαμπόκα Σ., Βλασσερού Φ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
37ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1999.
82.  Μελέτη αναγκαιότητας και κριτηρίων νοσηλείας οξέος πάσχοντος παιδιού. Σύγκριση γνώμης γονέων και θεραπόντων γιατρών
Ουζούνη Γ., Μπερή Δ., Μαμούνα Αγγ., Τσουνάκης Στ., Δουμπαλή Χρ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
37ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1999.
83.  Νυχτερινό άσθμα στην παιδική ηλικία σε μη Νοσοκομειακό πληθυσμό με ιστορικό άσθματος
Δουμπαλή Χ., Τουλιάτου Β., Δούκα Αγγ., Μαμούνα Αγγ., Μαυρίδου Α., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
37ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1999.    
84.  Δηλητηριάσεις παιδιών που νοσηλεύθηκαν σε Παιδιατρικό Τμήμα Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου
Καλαμπόκα Σ., Μπερή Δ., Τουλιάτου Β., Μαμούνα Α., Δουμπαλή Χ., Ζήβα Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.-Παιδιατρικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
37ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη, 1999.
85.  Παιδιατρικό Τμήμα ΕΣΥ που λειτουργεί στα πλαίσια Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου. Ανάπτυξη, Προβλήματα, Προοπτικές
Ζήβα Μ., Τσουνάκης Στ., Μπερή Δ., Μαμούνα Αγγ., Τουλιάτου  Β., Ουζούνη Γ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.- Παιδιατρικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
38ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 2000.
86.  Αποτελεσματικότητα Βουδενοσίδης χορήγουμενης με νεφελοποιητή σε επεισόδια οξείας λαρυγγίτιδας ή λαρυγγοτραχειοβρογχίτιδας (croup)
Τουλιάτου Β., Τσουνάκης Στ., Μπερή Δ., Βαμβακίτη Αικ., Ζήβα Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.- Παιδιατρικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας,
38οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 2000.
87.  Μακροσκοπική Αιματουρία κατά τη διάρκεια ανεμευλογίας: Μια ασυνήθης επιπλοκή
Καλαμπόκα Σ., Τσουνάκης Σ., Μπερή Δ., Ζήβα Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ. Παιδιατρικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
38ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 2000.
88.  Επίδραση τη έκθεσης σε διάφορους ενδοοικικούς παράγοντες στη μεταβλητότητα της μέγιστης εκπνευστικής ροής (PEFR)
Τσουνάκης Σ., Θωμαΐδου Α., Μπερή Δ., Κίτσου Κ., Ζήβα Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη
38ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 2000.
89.  Ταχεία ανίχνευση αντιγόνου του Mycoplasma pneumoniae με αντισωματική απάντηση σε νοσηλευόμενα παιδιά με εξωνοσοκομειακή πνευμονία
Κ. Θέμελη – Διγαλάκη, Ε. Ορκοπούλου, Ε. Καμαράδου, Μ. Ζήβα, Σ. Παπαδάκου – Λαγογιάνη, Χ. Κούτσια – Καρούζου. 19ο Εθνικό Συνέδριο Μικροβιολογίας
1ο Πανελλήνιο Συν. Ιατρικής Βιοπαθολογίας Aθήνα 18-21 Απριλίου 2000,
90.  Κλινική γενετική- Νέες δυνατότητες με τη χρήση της πληροφορικής
Παπαδάκου- Λαγογιάννη Στ.
Ημερίδα Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Κλινικής Ηρακλείου Κρήτης, 20/05/00.
91.  Μελέτη των ιογενών εξανθηματικών νοσημάτων της παιδικής ηλικίας
Θέμελη- Διγαλάκη Α., Ορκοπούλου Ε., Σκεπετάρα Χ., Ζήβα Μ., Κούτσια- Καρούζου Χ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.
6ο Πανελλήνιο Ιολογικό Συνέδριο, 15-17/03/01.
92.  Περιγραφή παιδιού με σύνδρομο Silver-Russell
Καραχρήστου Κ., Παπάζογλου Θ., Βαμβακίτη Αικ., Κίτσου Κ., Σκεπετάρα Χ., Τσακιρίδη Π., Ζυγογιάννη Κ., Αλεξανδράκης Τ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.-Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
39ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, 2001.
93.  Έλεγχος ευαισθητοποίησης σε αλλεργιογόνα της κατσαρίδας σε ομάδα παιδιών. Συσχέτιση με κλινική εκδήλωση άσθματος
            Βαμβακίτη Αικ., Κίτσου Κ., Θέμελη-Διγαλάκη Αικ., Ορκοπούλου Ε., Κούτσια-      
            Καρούζου Χ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ. –
            Παιδιατρική Κλινική & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
           39ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, 2001.
94.  Η σωματική τιμωρία των παιδιών στην ελληνική κοινωνία  
Τσακιρίδη Π., Μπερή Δ., Τσουνάκης Στ., Παπάζογλου Θ., Ζυγογιάννη Κ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.- Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. Ασληπιείο Βούλας
39ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, 2001.
95.  Οι ερπητοιοί και οι εντεροιοί ως αιτιολογικοί παράγοντες εμφάνισης Εξανθημάτων στην παιδική ηλικία
Σκεπετάρα Χ., Βαμβακίτη Αικ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Θέμελη-Διγαλάκη Αικ., Ορκοπούλου Ε., Κούτσια-Καρούζου Χ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Στ.- Παιδιατρική Κλινική & Μικροβιολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
39ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, 2001.
96.  Λοίμωξη από Παρβοϊό–Β19. Περιγραφή δύο περιπτώσεων με ασυνήθεις κλινικές εκδηλώσεις
Κ. Θέμελη-Διγαλάκη, Μ. Πετροπούλου-Ζήβα, Π. Τσακιρίδη, Σ. Βελμάχου, Ε. Ορκοπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Χ. Κούτσια-Καρούζου
20ο Εθνικό Συνέδριο Μικροβιολογίας, 2ο Πανελλήνιο Συν. Ιατρ. Βιοπαθολογίας. ΑΘΗΝΑ, 13-16/03/02,
97.  Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης παιδιών με άσθμα σε ειδικό ιατρείο άσθματος
Κίτσου Κ., Παπάζογλου Θ., Σκεπετάρα Χ., Ζυγογιάνη Κ. Καραχρήστου Κ. Αλεξανδράκη Σ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σ.- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. “Ασκληπιείο” Βούλας
40ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 21-23/06/02, Θεσσαλονίκη.
98.  Σύνδρομο AARSKOG: Περιγραφή περίπτωσης
Αλεξανδράκη Στ.,  Καραχρήστου Κ., Παπάζογλου Θ., Χατζηψάλτη Μ., Κίτσου Κ., Σκεπετάρα Χ., Ζυγογιάννη Κ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σ.- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. “Ασκληπιείο” Βούλας
40ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 21-23/06/02, Θεσσαλονίκη.
99.  Αξιολόγηση επιπέδων ηωσινοφιλικής κατιονικής πρωτεϊνης (ECP) σε παιδιά με οξέα προβλήματα του αναπνευστικού
Καραχρήστου Κ., Αλεξανδράκη Σ., Παπάζογου Θ., Θέμελη-Διγαλάκη Α., Ορκοπούλου Ε., Κούτσια-Καρούζου Χ., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάνη Στ.- Παιδιατρικό και Μικροβιολογικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας.
100.  40ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 21-23/06/02, Θεσσαλονίκη.
101.  Συσχέτιση εμφάνιση γλυκοζουρίας μετά από  χορήγηση στεροειδούς με προδιάθεση σακχαρώδους διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ
Παπάζογλου Θ., Κίτσου Κ., Καραχρήστου Κ., Αλεξανδράκη Σ., Σκεπετάρα Χ., Δερμιτζάκη Π., Ζήβα-Πετροπούλου Μ., Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σ. Παιδιατρικό Τμήμα,- Γ.Ν. “Ασκληπιείο” Βούλας
40ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, 21-23/06/02, Θεσσαλονίκη.
102.  Προγνωστικοί παράγοντες νοσηλείας παιδιών με κρίση άσθματος
Κουφοπούλου Αργυρώ, Χατζηψάλτη Μαρία, Δερμιτζάκη Παρασκευή, Κουτσαυτίκη Χρυσή, Σουρέλη Ελευθερία, Βοσνίδου Αναστασία, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
103.  Η Πρωτεϊνη Αμυλοειδές του Ορού (SAA) στις Οξείες Ιογενείς Λοιμώξεις των Παιδιών
Βαρέλη Χριστίνα, Κουτσαυτίκη Χρυσή, Χατζηψάλτη Μαρία, Παπάζογλου Θάλεια, Διγαλάκη Αικατερίνη, Ορκοπούλου Ευγνωσία, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
104.  Διαταραχές ύπνου σε παιδικό πληθυσμό. Μελέτη εκλυτικών παραγόντων και επιπτώσεων
Δερμιτζάκη Παρασκευή, Κουτσαυτίκη Χρυσή, Χατζηψάλτη Μαρία, Κουφοπούλου Αργυρώ, Βαρέλη Χριστίνα, Ποθουλάκη Ελένη, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
105.  Διερεύνηση σχέσης συνθηκών υγιεινής και επεισοδίων συριγμού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας
Χατζηψάλτη Μαρία, Δερμιτζάκη Παρασκευή, Κουφοπούλου Αργυρώ, Βαρέλη Χριστίνα, Κουτσαφτίκη Χρυσή, Θωμαϊδου Αφροδίτη, Ζήβα-Πετροπούλου μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
106.  Επίδραση ειδικού ενημερωτικού εντύπου στη συμπεριφορά νοσηλευόμενων παιδιών και γονέων και στάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε παιδιατρικό τμήμα
Παπάζογλου Θάλεια, Σουρέλη Ελευθερία, Καραμπατσάκη Μαρία, Δερμιτζάκη Παρασκευή, Κουφοπούλου Αργυρώ, Χατζηψάλτη Μαρία, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
107.  Σύνδρομο Sotos-Cutis Laxa: Περιγραφή περίπτωσης
Κουτσαυτίκη Χρυσή, Παπάζογλου Θάλεια, Βαρέλη Χριστίνα, Κουφοπούλου Αργυρών, Δερμιτζάκη Παρασκευή, Σουρέλη Ελευθερία, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα-  Παιδιατρικό Τμήμα, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
108.  Τρισωμία Δακτυλιδίου 19 σε Μωσαϊκισμό
Γυφτοδήπου-Καράγιωργη Γιολάντα, Παπάζογλου Θάλεια, Γρηγοριάδου Μαρία, Σαρρή Αικατερίνη, Παντελιά Έφη, Καλογήρου Στέλλα, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα, Petersen Michael B. – Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Διεύθυνση Γενετικής, Αθήνα.
41ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 13-15/06/03.
109.  Φυσιολογική Ψυχοσωματική Ανάπτυξη του Παιδιού και οι Συνήθεις Διαταραχές της
Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη, Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήμα Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας
Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής. Π.Γ.Ν.Α. Λαϊκό, 01/10/03.
110.  Έκθεση σε κατοικίδια ζώα κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, επιβάρυνση ή προστασία για την εκδήλωση αλλεργικών συμπτωμάτων στη μετέπειτα ζωή;
Δερμιτζάκη Παρασκευή, Κουφοπούλου Αργυρώ, Βοσνίδου Αναστασία, Ποθουλάκη Ελένη, Μποζιονέλος Γεώργιος, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα.- Παιδιατρικό Τμήμα Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
42ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο,Κρήτη, 28-30/05/04.
111.  Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα ύπνου σε παιδικό πληθυσμό
Παπάζογλου Θάλεια, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
42οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο,Κρήτη, 28-30/05/04.
112.  Άσθμα στην εφηβεία. Κλινικές εκδηλώσεις- Αντιμετώπιση- Γενική επίπτωση στη ζωή του εφήβου
Ποθουλάκη Ελένη, Βοσνίδου Αναστασία, Δερμιτζάκη Παρασκευή, Κουφοπούλου Αργυρώ, Μποζιονέλος Γεώργιος, Ζήβα-Πετροπούλου, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
42ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, 28-30/05/04.
113.  Ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τη χρήση οδηγιών-πρωτοκόλλων-ομοφωνιών στην παιδιατρική πράξη
Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό Τμήμα Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
42ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κρήτη, 28-30/05/04.
114.  Ασυνήθεις δερματικές εκδηλώσεις της λοίμωξης από ιό Parvo-B19: Περιγραφή 2 περιστατικών
Ειρήνη Καλούμενου, Γιώργος Μποζιωνέλος, Όλγα Φιλίππου, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό Τμήμα. Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
43ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 17-19/06/05.
115.  Οξεία Λεμφαδενίτιδα σε νοσηλευόμενα παιδιά: Κλινική εικόνα, αιτιολογία και αντιμετώπιση
Κυριακή Παπάζογλου, Όλγα Φιλίππου, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Αρχοντούλα Ορφανάκου, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου- Παιδιατρικό Τμήμα. Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
43ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 17-19/06/05.
116.  Η αλλεργία στο γάλα αγελάδας ως προγνωστικός παράγοντας στην εκδήλωση παιδικού άσθματος
Μαρία Ελαιοτριβάρη, Κυριακή Παπάζογλου, Αναστασία Βοσνίδου, Όλγα Φιλίππου, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου- Παιδιατρικό Τμήμα. Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
43ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 17-19/06/05.
117.  Άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Δύο παθολογικές καταστάσεις με κοινά αιτιολογικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Συνδυασμένη αντιμετώπιση και αποτέλεσμα
Ειρήνη Καλούμενου, Αικατερίνη Ρουμπάνη, Όλγα Φιλίππου, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό Τμήμα. Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
43οΠανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 17-19/06/05.
118.  Αιτιολογία και κλινική σημασία της δευτεροπαθούς θρομβοκυττάρωσης σε νοσηλευόμενα παιδιά
Μαρία Ελαιοτριβάρη, Όλγα Φιλίππου, Γεώργιος Μποζιονέλος, Νίκος Κουτσοστάθης, Μαρία Ζήβα-Πετροπούλου, Σταυρούλα Παπαδάκου- Παιδιατρικό Τμήμα. Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
43ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Κως, 17-19/06/05.
119.  Διαφοροποιήσεις στη μελέτη προβλημάτων υγείας παιδικού πληθυσμού από την Αλβανία μέσα σε μία 10ετία
Καρανάσιου Κωνσταντίνα, Ρουμπάνη Αικατερίνη, Παούρη Μπίλιω, Καποδίστριας Κωνσταντίνος, Φιλίππου Όλγα, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
44ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 9-11/06/06.
120.  Επιδημιολογική μελέτη των νοσηλευθέντων περιστατικών με γαστρεντερίτιδα σε παιδιατρικό τμήμα για 2 έτη
Καποδίστριας Κωνσταντίνος, Ρουμπάνη Αικατερίνη, Ορφανάκου Αρχοντούλα, Καρανάσιου Κωνσταντίνα, Φιλίππου Όλγα, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
44ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 9-11/06/06.
121.  Σύνδρομο μέσου λοβού, ως αιτία επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων κατώτερου αναπνευστικού
Ρουμπάνη Αικατερίνη, Καποδίστριας Κωνσταντίνος, Φιλίππου Όλγα, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
44ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 9-11/06/06.
122.  Δελτίο παραμονής αλλαδαπών παιδιών: προβληματισμοί στον τρόπο χορήγησής του
Δολιανίτη Μαρία, Ορφανάκου Αρχοντούλα, Φιλίππου Όλγα, Ζήβα-Πετροπούλου Μαρία, Παπαδάκου-Λαγογιάννη Σταυρούλα- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
44ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Ρόδος, 9-11/06/06.
123.  Παχυσαρκία και υπερλιπιδαιμία σε παιδιά και εφήβους της Ν.Α. Αττικής
Ο. Φιλίππου, Κ. Καρανάσιου, Μ. Δολιανίτη, Β. Τασιοπουλου, Μ. Ζήβα  Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
7ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής, Γιάννενα, 2007.
124.  Παράγοντες κινδύνου εκδήλωσης, μεταβολικού συνδρόμου σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά
Ο. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Β. Τασιοπούλου, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου- Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
7ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής, Γιάννενα, 2007.
125.  Συχνότητα και επιδημιολογία της παχυσαρκίας στα παιδιά της Ν.Α. Αττικής. Ο ρόλος του παιδιάτρου
Ο. Φιλίππου, Κ. Καρανάσιου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Ρουμπάνη, Θ. Σεργεντάνης, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
45ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Χαλκιδική, 2007.
126.  Συσχέτιση της παχυσαρκίας με τις διατροφικές συνήθειες, τη φυσική άσκηση και την παρακολούθηση τηλεόρασης στα παιδιά της Ν.Α. Αττικής
Ο. Φιλίππου, Κ. Καρανάσιου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Ρουμπάνη, Θ. Σεργεντάνης, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
45ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Χαλκιδική, 2007.
127.  Μεταλοιμώδης θρομβοκυττάρωση σε νοσηλευόμενα παιδιά. Επιδημιολογία- αιτιολογική και κλινική συσχέτιση
Ο. Φιλίππου, Ε. Ρεφενέ, Κ. Καρανάσιου, Μ. Ελαιοτριβάρη, Θ. Σεγεντάνης, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
18ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, Θεσ/νίκη, 2007.
128.  Θρομβοκυττάρωση και RSV λοίμωξη σε νοσηλευόμενους παιδιατρικούς ασθενείς
Ο. Φιλίππου, Μ. Παούρη, Ε. Ρεφενέ, Κ. Διγαλάκη-Θέμελη, Θ. Σεργεντάνης, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
18ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, Θεσ/νίκη, 2007.
129.  Ενδοοικογενειακή εμφάνιση της παχυσαρκίας. Συσχετισμοί και προβληματισμοί
Ο. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Β. Τασιοπούλου, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ιατρικής. Αθήνα, 2008.
130.  Εμβολιαστική κάλυψη με MMR σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών και 10-12 ετών της Ν.Α. Αττικής
Ο. Φιλίππου, Δ. Δεναξά, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Κ. Καποδίστριας, Β. Τασιοπούλου, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ιατρικής, Αθήνα, 2008.
131.  Επίδραση της παρουσίας TV στο παιδικό δωμάτιο και της παρακολούθησης τηλεόρασης, στο λιπιδαιμικό PROFILE υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών
Ο. Φιλίππου, Μ. Δολιανίτη, Κ. Καρανάσιου, Β. Τασιοπούλου, Μ. Ζήβα- Πετροπούλου, Σ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη- Παιδιατρικό τμήμα Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ιατρικής, Αθήνα, 2008.
132.  Εμβολιαστική κάλυψη έναντι της n. Meningitides οροομάδας C, ελλήνων και αλλοδαπών παιδιών στην Ν.Α. Αττική
Ό. Φιλίππου, Δ. Δεναξά, X. Βλιώρα, Ε. Κατσαδώρου,  Κ. Καποδίστριας, Μ. Ζήβα-Πετροπούλου, Στ. Παπαδάκου
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ιατρικής, Αθήνα, Ιανουάριος 2009.
133.  Η επίδραση ενός προγράμματος τροποποίησης της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στους παράγοντες κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά
Ο. Φιλίππου, Κ. Καρανάσιου, Χ. Βλιώρα, Μ. Δολιανίτη, Μ.Ζήβα-Πετροπούλου, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ιατρικής, Αθήνα, Ιανουάριος 2009.
134.  Καθιστική ζωή και παχυσαρκία σε παιδιά και εφήβους
Ο. Φιλίππου, Κ. Καρανάσιου, Χ. Βλιώρα, Μ. Δολιανίτη, Δ. Μπερή, Στ.  Παπαδάκου-Λαγογιάννη
8ο  Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, Αθήνα, Μάρτιος 2010.
135.  Παχυσαρκία και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και εφήβους της Ν.Α. Αττικής
Ο.Φιλίππου, Χ. Βλιώρα, Κ. Καρανάσιου, Μ. Δολιανίτη, Δ. Μπερή, Στ. Παπαδάκου-Λαγογιάννη
8ο  Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, Αθήνα, Μάρτιος 2010.
136.  HOME-START- Μια Διεθνής Πρακτική Επένδυσης στην Πρώιμη Παρέμβαση της Παιδικής Ηλικίας
Σταυρούλα Παπαδάκου, Στέλλα Τσίτουρα, Αδριανή Διβόλη, Ζωή Μεταξά, Χρυσούλα Καρακίτσιου, Εύη Χατζηβαρνάβα
49ο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πύλος- Μεσσηνίας, 2011
137.  Αλλεργίες και Έφηβοι- Ιδιαιτερότητες
Ζωή Μεταξά, Αδριανή Διβόλη, Χρήστος Τράσιας, Σταυρούλα Παπαδάκου
49ο Παιδιατρικό Συνέδριο, Πύλος- Μεσσηνίας, 2011

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα