Κοινωνικό έργο

Από την αρχή της λειτουργίας της, βασικός σκοπός της Διαγνωστικής & Θεραπευτικής Μονάδας για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» και η ουσία του μη κερδοσκοπικού της χαρακτήρα, είναι, μέσα από το έργο της, να μπορούν να επωφελούνται οικογένειες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Κατά το χρονικό διάστημα 2015-2016 παρέχουμε μειωμένο τιμοκατάλογο υπηρεσιών σε 47 οικογένειες. Το 2017 η Μονάδα προσέφερε σε 4 οικογένειες δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων ,ψυχοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Μέλημά μας είναι να στηρίζουμε τις θεραπείες παιδιών και οικογενειών, που δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα ή ασφαλιστική κάλυψη. Πιστεύουμε πως κάθε παιδί πρέπει να έχει πρόσβαση σε εξειδικευμένες θεραπείες υψηλής ποιότητας, κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υποστήριξη και την κοινή προσπάθεια όλων μας.

Με αυτό τον προσανατολισμό, γίνεται προσπάθεια το κόστος των θεραπειών να είναι χαμηλότερο από τις τρέχουσες τιμές του ιδιωτικού τομέα και «συμβολικό» για οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις ισχύουσες τιμές.

Συχνά αξιοποιούμε δωρεές από οργανισμούς και από ιδιώτες, ώστε να στηρίξουμε υπηρεσίες ή φιλανθρωπικά σωματεία με αντίστοιχο έργο (π.χ. «Χαμόγελο του παιδιού»), που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα σε ευπαθείς ομάδες και να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά αυτά τις θεραπείες που έχουν ανάγκη.

Συνεργαζόμαστε συστηματικά με φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, ώστε να προτείνονται κάθε φορά στις οικογένειες οι θεραπείες που είναι απαραίτητες αλλά και εφικτές, ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους.Για τη Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο, κι αυτό, με την υποστήριξη όλων μας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» στηρίζει τα Δημοτικά Σχολεία Αθηνών και Πειραιώς, “Ενα παιδί ένας κόσμος” καθώς και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηνών και το  Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.

H Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), στα πλαίσια του τραγικού συμβάντος με τις πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στην Κινέτα τον Ιούλιο του 2018, θα δέχεται παιδιά και οικογένειες ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια μετατραυματικής διαταραχής από τις 28/08/2018.

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα