Ένα μεγάλο εύρος δυσκολιών όπως προβλήματα διατροφής και ύπνου, δυσκολίες συγκέντρωσης και επικοινωνίας, αγχώδη και καταθλιπτικά συμπτώματα, ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, επιπλοκές πένθους, ασθένειας ή διαζυγίου κ.λ.π. μπορούν να ωφεληθούν από την ψυχοθεραπεία.

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία σέβεται και αναγνωρίζει την ιδιαίτερη ατομική ανάπτυξη κάθε παιδιού ή εφήβου μέσα στο συγκεκριμένο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Εστιάζει όχι μόνον στην εξάλειψη των συγκεκριμένων συμπτωμάτων αλλά προσφέρει σταθερές βάσεις, απελευθερώνοντας την ικανότητα του για ευχαρίστηση και δημιουργία και επαναφέροντας το στην τροχιά της φυσιολογικής ανάπτυξης.

Είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και σταθερή συχνότητα (1-3 φορές την εβδομάδα). Το παιδί μαθαίνει να εκφράζει τα πιο «βαθιά» του συναισθήματα, χωρίς το φόβο της κριτικής και της απόρριψης, με την ασφάλεια της τήρησης του απορρήτου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της θεραπείας του παιδιού είναι και η συμμετοχή των γονιών του μέσω συμβουλευτικής υποστηρικτικής συνεργασίας με στόχο να κατανοήσουν τις δυσκολίες του παιδιού, καθώς και τις συνθήκες που τις διαμορφώνουν ή τις επηρεάζουν, ώστε τροποποιώντας τη στάση τους, να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή του πορεία.

Όλοι οι ψυχοθεραπευτές της Μονάδας (παιδοψυχίατροι ή ψυχολόγοι) είναι μέλη αναγνωρισμένων εταιρειών ψυχοθεραπείας.
Οι ψυχοθεραπείες παιδιών και εφήβων μπορούν  να γίνουν στα Αγγλικά και στα Γαλλικά.

Υπεύθυνη:
ΤΕΡΖΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΑ

Μέλη:
ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΖΟΥΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ ΛΙΑΝΑ, Ψυχολόγος
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΕΝΙΑ, Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια
ΤΕΣΤΕΜΠΑΣΗ ΣΕΒΗ
ΤΖΑΝΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΜΥΡΩ, Κλινική Ψυχολόγος
ΤΣΙΠΑ ΝΑΥΣΙΚΑ
ΦΟΥΖΙΝΑ ΥΡΩ
ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ