Τσίγκου Χριστίνα, MSc

Κλινική Ψυχολόγος

Η Χριστίνα Τσίγκου είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας και αριστούχος απόφοιτος του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι κάτοχος Βεβαίωσης Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου (5575/2016). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, καθώς και στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση νευροαναπτυξιακών διαταραχών, γνωστικών ικανοτήτων και προσωπικότητας/ψυχοπαθολογίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων από εξειδικευμένους φορείς. Πιο συγκεκριμένα, έχει εκπαιδευτεί στα ψυχομετρικά εργαλεία WPSSI-IIIGR, WISC-VGR, WAIS-IVGR , ADOS-2, ADI-R, BAILEY-III, Raven’s Educational CPM/CVS, Children’s Apperception Test (C.A.T), Thematic Apperception Test (T.A.T),  House-Tree-Person (H-T-P), Visual Motor Bender Gestalt Test, Τεστ Κηλίδων Μελάνης του Rorschach (Rorschach Inkblok test), τα οποία και χρησιμοποιεί τακτικά στην κλινική πράξη.   

Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο ασχολούμενη με την ψυχολογική αξιολόγηση, τη διάγνωση και την ψυχοθεραπεία νηπίων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ακολουθώντας την ψυχαναλυτική προσέγγιση. Ασκεί στο παρόν κλινικό έργο τόσο σε επίπεδο ψυχοδιαγνωστικής όσο και ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων στη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» αλλά και στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία». Επίσης, είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ομίλου Ιασώ στην Παιδιατρική Κλινική του Νευρολογικού Τμήματος, με διευθύντρια την κα Παπαβασιλείου Α., και ασκεί ψυχολογική εκτίμηση με τα προαναφερθέντα ψυχομετρικά εργαλεία σε βρέφη, νήπια, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Στο παρελθόν, έχει ασκήσει κλινικό έργο στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δυτικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και σε ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους. Κατά τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής, Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων -ΥΨΥΠΕ, Α’ Ψυχιατρική́ Κλινική́ – Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ καθώς και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Μονάδα Ενηλίκων Αθήνας. Τέλος, στο πλαίσιο των προπτυχιακών σπουδών της  πραγματοποίησε πρακτική άσκηση για δύο έτη στην Πανεπιστημιακή́ Παιδοψυχιατρική́ Κλινική́ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», πιο συγκεκριμένα στην Μονάδα Διασυνδετικής, στην Μονάδα Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας και στο Ιατρείο Οικογενειακής Θεραπείας. Είναι επίσημο ερευνητικό μέλος στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το ΕΛΙΔΕΚ «Προσαρμογή εφήβων μεταναστών και προσφύγων από́ την σκοπιά́ της ψυχικής ανθεκτικότητας: ποιοι τα καταφέρνουν και γιατί, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φρόσσω Μόττη-Στεφανίδη. Είναι ερευνήτρια στο Κέντρο Μελέτης της Προσαρμογής Ομάδων Υψηλού Κινδύνου (Διευθύντρια: Καθηγήτρια Ε. Μόττη-Στεφανίδη) του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην επάρκεια και την ψυχική υγεία των εφήβων. Έχει διδάξει επικουρικά στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Στο παρελθόν, έχει λάβει μέρος σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα όπως στην Ελληνική Στάθμιση του Wechsler Intelligence Scale for Children-WISC-V GR  . Τέλος, συμμετέχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, ενώ ανά διαστήματα πραγματοποιεί ομιλίες σε φορείς από την κοινότητα. Τέλος, άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον τύπο.

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα