Τερζίογλου Έλενα

Κλινική Ψυχολόγος

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2005. Από το 2013 έως σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Διαβήτη, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Από το 2012 έως το 2020 υπήρξε επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και του Τμήματος Εντατικής Νοσηλείας (Τ.Ε.Ν.) της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία». Από το 2011 έως το 2014 εργάστηκε στο «ΑΚΕΣΩ-Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων με Χρόνια Σωματική Νόσο», Παιδοψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ως Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών & εφήβων. Επίσης, έχει  εργαστεί στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας & Περιθάλψεως Εκτελωνιστών Πειραιώς -Αθηνών ως υπεύθυνη του Τμήματος Παιδιών& Εφήβων, στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, καθώς και σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών.

Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό Ν. Ηρακλείου για δύο έτη (το ένα εθελοντικά) και στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας για ένα έτος. Στο πλαίσιο των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αθηνών και επιδοτούμενη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Ενηλίκων του Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου όπου και συνέχισε να εργάζεται εθελοντικά για πέντε χρόνια στον τομέα της κλινικής αξιολόγησης και στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία ενηλίκων.

Από το 2011 έως σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ ως συνεργάτης τα μαθήματα της κλινικής αξιολόγησης «Γνωστικές λειτουργίες», «Προβολικές μέθοδοι αξιολόγησης». Από το 2009 έως το 2022 υπήρξε συντονίστρια κλινικής πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Είναι υποψήφιο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού & Εφήβου.

Επίσης, ασχολείται με την μετάφραση και επιμέλεια βιβλίων και άρθρων ψυχολογίας και ψυχανάλυσης.

Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, πολύ καλά ισπανικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας. 

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα