Καλαβρής Αλέξανδρος

Ψυχολόγος

Ο Αλέξανδρος Καλαβρής είναι ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατέχει εν αριστεία μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων και διατελεί υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Αντικείμενο της διατριβής του είναι η σωματική υγεία και οι συναισθηματικές δυσκολίες εφήβων με ιστορικό κακοποίησης και παραμέλησης. Συνεργάζεται με Οργανισμούς Παιδικής Προστασίας όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παιδιατρικά πλαίσια και σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, μεταξύ των οποίων η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Διατέλεσε επίσης, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού».

Παρείχε κλινικό έργο σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο Ερυθρός Σταυρός, ενασχολούμενος με ευάλωτους παιδικούς πληθυσμούς. Εργάστηκε επί 2,5 έτη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Έχει εξειδικευθεί σε θέματα εφηβείας όπως σχολική άρνηση, εθισμός στο διαδίκτυο, σχολικός εκφοβισμός, συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως και στην συμβουλευτική γονέων. Σήμερα εργάζεται ως Ψυχολόγος Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ασχολούμενος με την ψυχολογική αξιολόγηση και στήριξη παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων καθώς και με την συμβουλευτική γονέων, ακολουθώντας την ψυχαναλυτική προσέγγιση και την συστημική θεραπεία οικογένειας και ζεύγους.

Υπήρξε συνεργάτης του Πολυκέντρου Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας και Νευροανάδρασης «Σύγχρονα Αμφιαράεια» με Επιστημονικό Διευθυντή τον Καθηγητή Ιωάννη Ν. Νέστορος. Στον παρόντα χρόνο συνεργάζεται με την Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» στο πρόγραμμα παρέμβασης στις συμπεριφορές εξάρτησης από το διαδίκτυο.

Είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Διατελεί πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος σε υποθέσεις εξέτασης πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Έχει διδάξει μαθήματα Ψυχολογίας σε Δημόσια ΙΕΚ και είναι μέλος του μητρώου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκηση. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και εσχάτως συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου NESTOR (Εθνικό Δίκτυο Σχολών Γονέων σε Καταστήματα Κράτησης με σκοπό την ενίσχυση του πατρικού ρόλου γονέων κρατουμένων) και στο σχεδιασμό της Πολιτικής Παιδικής Προστασίας της Εταιρίας.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Συμμετέχει σε συνέδρια με διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, ενώ ανά τακτά διαστήματα πραγματοποιεί ομιλίες σε σχολεία και φορείς της κοινότητας. Τέλος, άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί στον Τύπο και σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα