Καζούρη Πηνελόπη

Κλινική Ψυχολόγος

Η Πηνελόπη Καζούρη είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρ. άδειας 23418/2009). Έχει ειδικευθεί στην Κλινική Ψυχολογία, μέσω του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο επίσης αποφοίτησε με «Άριστα». Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Η κλινική της κατάρτιση και εμπειρία αφορά στην αξιολόγηση και ψυχοθεραπεία, ψυχαναλυτικής προσέγγισης, ενηλίκων, παιδιών και εφήβων, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων. Έχει ασκήσει στο παρελθόν κλινικό έργο σε ποικίλες δομές ψυχικής υγείας, όπως:

– Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών – Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. (Υπηρεσία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Αθήνας- Συμβουλευτικό Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων),
– Την Παιδοψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία»,
– Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας (Α΄ΚΕΔΔΥ)
– Το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών του Π.Ν.Α. και το Κέντρο Ημέρας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ασκληπιείου Βούλας, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης.

– Σε ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους.

Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων:

-για την αξιολόγηση των ψυχονοητικών λειτουργιών: Whechsler Intelligence Scale for Children (WISC)

-για την αξιολόγηση της προσωπικότητας, μέσω των προβολικών δοκιμασιών:
Thematic Apperception Test- T.A.T./ Children’s Apperception Test – C.A.T./C.A.T.-H.,
Rorschach, House-Tree-Person, Μύθοι της Duss.

Ερευνητικά, έχει ασχοληθεί με τις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες ασθενών με σωματικές εκφράσεις, στα πλαίσια βιοψυχοκοινωνικής προσέγγισης και ψυχοσωματικής κατανόησής τους. Ιδιαίτερα, στα πλαίσια της διπλωματικής ερευνητικής εργασίας της, έχει μελετήσει την οργάνωση της προσωπικότητας, τη συναισθηματική ρύθμιση και το γονεϊκό δεσμό σε ασθενείς με φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, καταδεικνύοντας την ανάγκη συνεργασίας ιατρού-ειδικού ψυχικής υγείας για την υποστήριξη ατόμων με σωματικές εκδηλώσεις και νόσους.

Συνεχίζει να καταρτίζεται συστηματικά μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνεχείς εποπτείες των θεραπευτικών περιστατικών της, καθώς και μέσα από την πολυετή ατομική της ψυχανάλυση, την οποία θεωρεί απαραίτητη για την προσωπική ανάπτυξη και θεραπευτική ικανότητα κάθε ψυχοθεραπευτή.

Είναι επιστημονική συνεργάτης της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» από το 2016, στο Τμήμα Διάγνωσης – Αξιολόγησης και στο Τμήμα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων. Παράλληλα, διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο.

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα