Γαλίκα Αθηνά

Ψυχολόγος- Οικογενειακή θεραπεύτρια

Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στον κλάδο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Μέσα παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδρίων διαφόρων θεματικών των κλάδων της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας, επέλεξε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού ΙνστιτούτουΨυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ».

Ο βασικός τρόπος που κατανοεί το άτομο και την ιστορία του είναι μέσα από τις σχέσεις και τα συστήματα στα οποία έχει βρεθεί στο παρελθόν, βρίσκεται στο παρόν και επιθυμεί να δημιουργήσει στο μέλλον. Η κατανόηση του ατόμου, των σχέσεων και των συστημάτων στα οποία ανήκει, συχνά εμπλουτίζεται με ιδέες και γνώση από θεωρίες και άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως είναι η ψυχοδυναμική και η γνωσιακή. Η επαγγελματική και θεραπευτική εμπειρία που διαθέτει προέρχεται από τη συνεργασία της με ιδιωτικές και δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτική και συμβουλευτική γονέων, χορηγώντας ψυχομετρικά εργαλεία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ομαδικά ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια.

Παράλληλα με την εκπαιδευτική και επαγγελματική της κατάρτιση και εμπειρία , πιστεύει ότι η αυτοφροντίδα, η επαφή με τη φύση και η συνάντηση με ανθρώπους που «ζεσταίνουν» την καρδιά είναι παράγοντες που προάγουν σημαντικά την ψυχική υγεία.

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα