ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ
Ιδιώτης παιδοψυχίατρος
Επιστημονική συνεργάτης της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το παιδί και τον έφηβο «Σπύρος Δοξιάδης»
Παιδοψυχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Ιούνιος 2004 – Οκτώβριος 2005
Περιφερειακό Ιατρείο Κοπανακίου (Β΄θέση), Νομός Μεσσηνίας
Κ.Υ Κυπαρισσίας- Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-METEΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εγκύκλιες σπουδές
Γυμνάσιο, Λύκειο
Προπτυχιακή εκπαίδευση
Ιατρική Σχολή, 2ο Πανεπιστήμιο Νάπολης- Ιταλία
Βαθμός:103/110 , Νάπολη,2003
Βαθμός: Λίαν Καλώς ( Πράξη ΔΟΑΤΑΠ Αρ. 10-78/2009, 25-02-2009)
Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος
08-04-2004, Αρ. Πρωτ.: 2673, Νομαρχία Αθηνών, Τομέας Νότιας Αθήνας.
Μεταπτυχιακή εκπαίδευση
Νοέμβριος 2005 – Φεβρουάριος 2006: Ειδικευόμενη Νευρολογίας, Νευρολογικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ Αγ. Παντελεήμων”.
Μάϊος 2007 – Ιανουάριος 2009: Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, Β’ Ψυχιατρικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ Αγ. Παντελεήμων”.
Οκτώβριος 2011 – Απρίλιος 2014: Ειδικευόμενη Παιδοψυχιατρικής, Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Άδεια Ασκήσεως Παιδοψυχιατρικής Ειδικότητας
04-12-2014, Άδεια Ασκήσεως Ιατρικής Ειδικότητας-Παιδοψυχιατρική, Αρ. Πρωτ. :21682/04-12-2014, Περιφέρεια Αττικής.
Παρακολούθηση Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών
Ιούνιος- Ιούλιος 2018 :Συμμετοχή σε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών δευτέρου επιπέδου, με τίτλο: «Κλινική Εγκληματολογία, Νομική Ψυχολογία και Ψυχιατροδικαστική», στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza”.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
α. Πριν την απόκτηση της Ιατρικής Ειδικότητας
1. Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τεχνογραμματισμός” ( Βασικό θεωρητικό υπόβαθρο περί Η/Υ και διαδικτύου, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, χρήση υπολογιστών εργαλείων στη βάση επεξεργασμένων σεναρίων, διαδίκτυο- ασφαλής χρήση, εκπαιδευτικό λογισμικό, προστασία υπολογιστή WINDOWS, λογισμικό αυτοματισμό γραφείου) που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Κ.Ε.Ε Μεσσηνίας το 2005, σύνολο 40 ωρών.
2. Συμμετοχή στο Ά Εξάμηνο του Ετήσιου Εισαγωγικού Σεμιναρίου της Ελληνικής Ακαδημίας Ψυχαναλυτικών Σπουδών (ΕΑΨΣ), με τίτλο: “Επιστημολογία και κλινική της Ανάλυσης: Ψυχανάλυση και Ομαδική Ανάλυση”, σύνολο 30 ωρών. Η εκπαίδευση έγινε από τον Δρ. Α. Κουκή.
3. Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για εκπαίδευση στις ερευνητικές συνεντεύξεις και τη
χορήγηση της ημιδομημένης ψυχιατρικής συνέντευξης για παιδιά και εφήβους Kiddie-Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia (K-SADS). Η εκπαίδευση έγινε από τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής Γ. Κολαϊτη και τους συνεργάτες του και περιελάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις, λεπτομερή μελέτη της συνέντευξης, παρακολούθηση και βαθμολόγηση βιντεοσκοπημένης συνέντευξης με κλινικό περιστατικό, καθώς και πρακτική εξάσκηση εντός των εκπαιδευτικών ωρών.
4. Εκπαίδευση στην Ψυχιατροδικαστική στην Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαίδευση έγινε από τον Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής Α. Δουζένη και περιελάμβανε: τακτικά σεμινάρια, παρουσιάσεις περιστατικών, βιβλιογραφική ενημέρωση και επίσκεψη στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού (ΨΚΚ).
5. Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: Ψυχοδυναμική κατανόηση του ψυχιατρικού ασθενούς”. Η εκπαίδευση έγινε από τον Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής Γ. Βασλαματζή και τους συνεργάτες του και περιλάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις και συνεδρίες ομαδικής εποπτείας κλινικού υλικού.
6. Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα- Καισαριανής του Αιγινητείου Νοσοκομείου- Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών που περιλάμβανε: 23 μαθήματα στα πλαίσια του προγράμματος “ Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης”, 11 μαθήματα “Ανάλυση κι εφαρμογή των διαγνωστικών δοκιμασιών στην Παιδοψυχιατρική αξιολόγηση”, κ.α.
7. Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου- Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.
8. Συμμετοχή στις δραστηριότητες του προγράμματος Πρώιμης Πρόληψης των Αναπτυξιακών Διαταραχών που αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας, της Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα- Καισαριανής του Αιγινητείου Νοσοκομείου- Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.
9.Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “ Η Αγ. Σοφία”, σε τακτική εβδομαδιαία βάση, για 30 μήνες, το οποίο περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια και βιβλιογραφική ενημέρωση.
10. Συμμετοχή στο Σεμινάριο (10 δίωρες συναντήσεις) με τίτλο: “ Ο ψυχισμός του βρέφους/ νηπίου και των γονέων όπως φαίνεται σε διαγνωστικές και θεραπευτικές συναντήσεις”, που διοργάνωσαν η Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας των Βρεφών. Η εκπαίδευση έγινε από την Παιδοψυχίατρο- Δ/ντρια Ε.Σ.Υ Α. Σκούλικα και τους συνεργάτες της.
11. Συμμετοχή στο Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη μέθοδο “ Θετικοί γονείς- Χαρούμενα παιδιά” που διοργάνωσε η Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαίδευση έγινε από τον Δρ. Α. Βούρδα και τους συνεργάτες του.
12. Συμμετοχή στο Πρόγραμμα με τίτλο : “ Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου”. Το πρόγραμμα διοργάνωσε το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
13. Συμμετοχή στο 3ετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ με θέμα: “ Θεραπεία Οικογένειας Συστημικής Προσέγγισης”. Η εκπαίδευση έγινε από την Κ. Χαραλαμπάκη και τους συνεργάτες της και περιελάμβανε 400 ώρες θεωρητικής, κλινικής και βιωματικής εκπαίδευσης.
β. Μετά την απόκτηση της Ιατρικής Ειδικότητας
1. Συμμετοχή στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα “ Προαγωγή της ψυχικής υγείας κατά την εγκυμοσύνη, τη νεογνική και τη βρεφική περίοδο”. Το πρόγραμμα διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική υγεία των βρεφών και ο Τομέας Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Επιστημονικά υπεύθυνη ήταν η κ. Μ. Μιχαλέλη και η διάρκεια ήταν Σεπτέμβριος 2015- Φεβρουάριος 2016.
2. Συμμετοχή στο 3ετές Πρόγραμμα Εποπτείας κλινικών περιστατικών της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ με υπεύθυνο τον Φώτη Κοτσίδα, Αναπληρωτή Διευθυντή- Ψυχίατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
3. Συμμετοχή σε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών δευτέρου επιπέδου, με τίτλο: «Κλινική Εγκληματολογία, Νομική Ψυχολογία και Ψυχιατροδικαστική», στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza”.
Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά (άριστα- Proficiency), Ιταλικά (άριστα), Γαλλικά (καλά- Delf A1, A2, A4).
Πιστοποίηση οργάνωσης και διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας
Good Clinical Practice ( September 2015). NIDA Clinical Trials Network.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ-ΤΙΤΛΟΙ
1994: Πιστοποίηση γνώσης Γαλλικής γλώσσας (καλά- Delf A1, A2, A4)
2003: Πτυχίο Ιατρικής Σχολής, 2ο Πανεπιστήμιο Νάπολης Ιταλία
2005: Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ
2009: Πιστοποίηση γνώσης Αγγλικής γλώσσας(άριστα- Proficiency)
2014: Τίτλος ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής
2015: Πιστοποίηση οργάνωσης και διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας Good Clinical Practice NIDA Clinical Trials Network
2018: Πιστοποίηση παρακολούθησης για τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών δευτέρου επιπέδου, με τίτλο: «Κλινική Εγκληματολογία, Νομική Ψυχολογία και Ψυχιατροδικαστική», στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza”.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
α. Πριν την απόκτηση της Ιατρικής Ειδικότητας
1. Συμμετοχή στην φροντιστηριακή άσκηση των τελειοφοίτων φοιτητών της Ιατρικής
Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα- Καισαριανής του Αιγινητείου Νοσοκομείου- Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, στα εβδομαδιαία σεμινάρια εισαγωγής στην Παιδική και Εφηβική Ψυχιατρική.
2. Διδάσκουσα στο “ Κλινικό Σεμινάριο ΙΙΙ: Αναπτυξιακές διαταραχές” στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “ Κλινική Νευροψυχολογία” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Health Science Center University of Texas.
3. Συμμετοχή στην ψυχοεκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών- στα πλαίσια αποστολής κλιμακίου ειδικών ψυχικής υγείας- για την ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά (2014).
β. Μετά την απόκτηση της Ιατρικής Ειδικότητας
1. Διδάσκουσα στα Κλινικό Φροντιστήριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών με τίτλο: “Διαταραχές συμπεριφοράς των παιδιών: έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση”, Αθήνα 2015.
2. Ομιλίες σε σχολεία και ιδιωτικά κέντρα, προς ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για θέματα που άπτονται της Παιδοψυχιατρικής.
ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Μετά τη λήψη του πτυχίου μου από την Ιατρική Σχολή του 2ου Πανεπιστημίου της Νάπολη- Ιταλία με βαθμό “Λίαν Καλώς” (25-02-2009),είχα 6μηνη πρακτική εκπαίδευση στο “Τζάνειο” Νοσοκομείο όπου συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες των ακόλουθων τμημάτων: Γ΄Παθολογική κλινική, Β’ Χειρουργική κλινική, Μικροβιολογικό και Αιματολογικό τμήμα, Παιδιατρική κλινική, Γυναικολογική κλινική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Μετά την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος το 2004, εκπλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στο Κ.Υ Κυπαρισσίας- Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Νομ. Μεσσηνίας στο Π.Ι Κοπανακίου. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως ιατρός, στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης – ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Τον Νοέμβριο 2005 άρχισα την ειδίκευσή μου ως ειδικευόμενη ιατρός στο Νευρολογικό
Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ Αγ. Παντελεήμων” για 3 μήνες. Συνέχισα την ειδίκευση μου στην Ψυχιατρική Ενηλίκων εργαζόμενη επί 20 μήνες στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ Αγ. Παντελεήμων” υπό τη διεύθυνση των ψυχιάτρων κ.κ. Α. Δημακοπούλου και Ι. Ρόντου.
Aπό τον Οκτώβριο 2011και μέχρι τον Απρίλιο 2014 εκπαιδεύτηκα στην Παιδική και Εφηβική Ψυχιατρική στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο, υπό τη διεύθυνση του Αν. Καθηγητού Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δ.Αναγνωστόπουλου και της Αν. Καθηγήτριας Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κας. Ε. Λαζαράτου και απέκτησα τον Τίτλο Ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής (21682/04-12-2014).
Από τον Απρίλιο του 2014 εργάζομαι ως ιδιώτης παιδοψυχίατρος. Από το 2019 επιστημονική συνεργάτης της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το παιδί και τον έφηβο « Σπύρος Δοξιάδης» και από το 2020 κατέχω την θέση παιδοψυχιάτρου στον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων- ΕΔΟΕΑΠ.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Ιούνιος 2004- Οκτώβριος 2005
Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου
Κ.Υ Κυπαρισσίας- Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Νομός Μεσσηνίας στο Π.Ι Κοπανακίου.
Νοέμβριος 2005-Φεβρουάριος 2006
Ειδικευόμενη στη Νευρολογία στο Νευρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ Αγ. Παντελεήμων”
Μάϊος 2007-Ιανουάριος 2009
Ειδικευόμενη στην Ψυχιατρική ενηλίκων στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ Αγ. Παντελεήμων”
Οκτώβριος 2011-Απρίλιος 2014
Ειδικευόμενη στην Παιδική και Εφηβική Ψυχιατρική στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
1. Εθελοντική υπηρεσία, το 2005, ως Ιατρός στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης – ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
2. Εθελόντρια ιατρός της Επιτροπής Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Παντανάσσης Τζιτζιφιών, από το 2006.
3. Συμμετοχή στην ψυχοεκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών- στα πλαίσια αποστολής κλιμακίου ειδικών ψυχικής υγείας- για την ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς, στην Κεφαλονια (2014).
4. Ομιλίες ( σε εθελοντική βάση) σε σχολεία, προς ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για θέματα που άπτονται της Παιδοψυχιατρικής.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ (συμμετοχή σε ελληνικές και διεθνείς μελέτες)
Μέλος της ερευνητικής ομάδας της μελέτης FemNAT-CD-“FEMNAT-CD Neurobiology and Treatment of adolescent female Conduct Disorder: The central role of Emotion Processing”
European Commission– Research and Innovation– που διεξάγεται από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – «Αιγινήτειο Νοσοκομείο». Πρόκειται για πολυκεντρική διεπιστημονική μελέτη στην οποία λαμβάνουν μέρος 1840 παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 9 έως 18 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ουγγαρίας).Είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην κατανόηση της αιτιολογίας των διαταραχών της συμπεριφοράς και των διαφορών ανάμεσα στα δύο φύλα.
ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
1. Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος
2. Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ)
3. Eλληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Μέλος Συντακτικής Eπιτροπής του διμηνιαίου περιοδικού Μεσσηνιακά Ιατρικά Χρονικά (2005).
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Έχω παρακολουθήσει, έως σήμερα, πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών/ Ευρωπαϊκών συνεδρίων, με αρκετές προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.
Α. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ-ΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
1.Ημερίδα Αναπνευστικών Λοιμώξεων της Κοινότητα “ Αναπνευστικές Λοιμώξεις της Κοινότητας”, Καλαμάτα, 23/10/2004.
2. Επιστημονική Ημερίδα Ινστιτούτο Νευροβιολογικών Ερευνών “Διάλογος Ψυχανάλυσης και Νευροβιολογίας: Θεωρητικές και Θεραπευτικές Διαστάσεις”, Αθήνα, 06/11/2004.
3.Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας “Γ. Παπαδάκη”, Αθήνα, 15-19/02/2005.
4. 5ο Σεμινάριο σε Νευρολογικά Θέματα, Νευρολογική κλινική Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών “Συγκρίσεις και συνδυασμοί τροποποιητικών θεραπειών στην MS”, Αθήνα, 03/12/2005.
5. 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, 04-08/05/2006.
6. 5th Symposium on New Molecules in Cancer Therapeutics, Αθήνα, 10/12/2006.
7. Επιστημονική Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής, Καλαμπάκα 08-10/06/2007.
8. Επιστημονική Ημερίδα “ Σύνταξη Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης”, του κλάδου Ψυχιατροδικαστικής της ΕΨΕ, Αθήνα, 15/09/2007.
9. Επιστημονική Ημερίδα του κλάδου Βιολογικής Ψυχιατρικής της ΕΨΕ, “Θεραπευτικοί προβληματισμοί στη σχιζοφρένεια και στη διπολική διαταραχή”, Καλάβρυτα, 03/11/2007.
10. Εκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Αράχωβα, 01-03/02/2008.
11. Συνέδριο “ Νεότερες Εξελίξεις στην Άνοια 2008”, Αθήνα, 22-23/02/2008.
12. 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Κρήτη, 14-18/05/2008.
13. Εκπαιδευτική Ημερίδα του κλάδου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας της ΕΨΕ, “Διπολική διαταραχή: Προβλήματα και θεραπευτικές επιλογές”, Χανιά, 12/06/2008.
14. 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών/ Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους, Αθήνα, 05/04/2009.
15. Ημερίδα “Ψυχοπαθολογία της βρεφικής ηλικίας”, Αθήνα, 23/01/2010.
16. 7ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 27-29/05/2011.
17. Ημερίδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, “ Κοινωνία σε Κρίση: Επιπτώσεις στη λειτουργία της οικογένειας Ελλήνων και Μεταναστών”, Αθήνα, 09/11/2012.
18. 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 13-15/12/2012.
19. Ημερίδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, “ Νευροβιολογία και Παιδοψυχιατρική: Από τη θεωρία στην πράξη”, Αθήνα, 08/06/2012.
20. 8ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, “Ψυχική οδύνη και ανθεκτικότητα σε συνθήκες κρίσης”, Αθήνα, 31/05/2013- 01/06/2013.
21. Εξελίξεις στην Ψυχιατρική Θεραπευτική, “ Η χρήση των αντιψυχωσικών φαρμάκων σε ειδικούς πληθυσμούς”, Ναύπλιο, 07-09/06/2013.
22. 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 11-14/12/2014.
23. 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 29/09-1/10/2017.
24. Ημερίδα του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν “Ασκληπιείο” Βούλας με θέμα: ΄Νεότερα κλινικά δεδομένα και Ψυχοφαρμακολογία σοβαρών ψυχιατρικών διαταραχών παιδιών και εφήβων΄, Αθήνα, 08/07/2016.
25. Ημερίδα της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας με θέμα: ‘Ψυχιατροδικαστική, Ψυχοπαθολογία, Ψηφιακή εποχή”, Αθήνα, 8/12/2017.
26. 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 30/11-2/12 2018.
28. 12ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, “ Ψυχικό τραύμα: Η σημασία του στην ψυχική οργάνωση του παιδιού και του εφήβου. Θεωρία, κλινική πράξη, κοινωνική πραγματικότητα”, Αθήνα, Διαδικτυακή διεξαγωγή 05/11/2021- 07/11/2021.
29. Διαδικτυακό σεμινάριο“ Ψυχιατροδικαστική παιδιού και εφήβου-Επίκαιρα θέματα”, Αθήνα, Διαδικτυακή διεξαγωγή14/01/2023, 28/01/2023, 4/02/2023.
Β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ/ΗΜΕΡΙΔΕΣ
1. Παραβατικότητα των ανηλίκων- παράγοντες κινδύνου/ αίτια- θεωρίες.
Χ. Ανομίτρη, Α. Θεοχάρη, Α. Βούρδας, Α. Δουζένης
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Κρήτη 14-18 Μαίου 2008.
2. Στατιστική επεξεργασία εισαγγελικών περιπτώσεων σε κλινική Γενικού νοσοκομείου κατά την
τελευταία τριετία. Αναδρομική μελέτη.
Ε. Παπαμιχαήλ, Χ. Ανομίτρη, Ε. Ιωαννίδου, Ε. Θεμελή, Α. Δημακοπούλου
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Κρήτη 14-18 Μαίου 2008.
3. Ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ΗΣΘ) σε ηλικιωμένο ασθενή με κατατονική σχιζοφρένεια.
Ε. Ιωαννίδου, Χ. Ανομίτρη, Β. Σπινάρης, Α. Δημακοπούλου
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Κρήτη 14-18 Μαίου 2008.
4. Απόπειρες αυτοκτονίας και ψύχωση στην εφηβεία.
Ε. Λαζαράτου, Δ. Αναγνωστόπουλος, Γ. Λακιώτης, Χ. Ανομίτρη, Φ. Κασωτάκη, Ζ. Καλογεράκης,
Δ. Πλουμπίδης
1ο Συνέδριο Κολλεγίου Εκπαίδευσης, έρευνας, πρόληψης και θεραπείας ψυχιατρικών διαταραχών,
Αθήνα, 9-11 Μαρτίου 2012.
5. Τοξικομανείς μητέρες.
Χ. Ανομίτρη, Δ. Αναγνωστόπουλος, Ε.Λαζαράτου
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 13-15 Δεκεμβρίου 2012.
6. Έφηβοι και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
Χ. Ανομίτρη
25η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ειδικευόμενων Ψυχιάτρων, Λουτράκι, 6-8 Ιουλίου 2012
7. Νέες μορφές οικογένειας:Οικογένειες ομοφυλόφυλων γονέων.
Χ. Ανομίτρη, Ε. Λαζαράτου
8ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 31 Μαίου- 1 Ιουνίου 2013.
8. Μορφές βίας στα παιδιά και στους εφήβους.
Χ. Ανομίτρη
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 11-14/12/2014.
9. Διαταραχές συμπεριφοράς των παιδιών: Έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση
Χ. Ανομίτρη
41ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 10-13 Ιουνίου, 2015.
10. Νέες μορφές οικογένειας
Χ. Ανομίτρη, Ε. Λαζαράτου
9ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική, Αθήνα, 1-2/04/2016.
11. Διαταραχή διαγωγής- Κλινική εικόνα και συννοσηρότητα. Στοιχεία από την Ευρωπαϊκή μελέτη
FemNAT-CD.
Χ. Ανομίτρη, Ε.Λαζαράτου, Μ. Πιρλυμπού, Β. Τσιαφάκη†, Ζ.Καλογεράκης, Λ.Παπαδάκος,
Δ.Δικαίος, C. Freitag.
3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 9-11/12/2016.
12. Ευρωπαϊκή μελέτη FemNAT-CD, Πρώτα αποτελέσματα από το ελληνικό δείγμα.
Χ. Ανομίτρη, Ε.Λαζαράτου, Μ. Πιρλυμπού, Β. Τσιαφάκη†, Ζ.Καλογεράκης, Λ.Παπαδάκος,
Δ.Δικαίος, C. Freitag.
10o Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 29,30/9-1/10/ 2017.
13. Ευρωπαϊκή μελέτη FemNAT-CD, Πρώτα αποτελέσματα από το ελληνικό δείγμα.
Χ. Ανομίτρη,
4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 30/11-2/12 2018.
14. Μορφές επιμέλειας και παράγοντες που επηρεάζουν τη γονική ικανότητα.
Χ. Ανομίτρη
4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής, Αθήνα, 30/11-2/12 2018.
15. Κρούσματα βίας και παραβατικότητας ανηλίκων στην Ελλάδα της κρίσης μέσα από τα ΜΜΕ.
Χ. Ανομίτρη
11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 14 – 16 Ιουνίου 2019.
Γ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ-ΗΜΕΡΙΔΩΝ
1. 20th ECNP Congress, European College of Neuropsychopharmacology, Vienna, Austria, 13-17/10/2007.
2. 16th European Congress of Psychiatry, Nice, France, 05-09/04/2008.
3. 2nd European Congress of the International Neuropsychiatric Association and 3rd Mediterranean Congress of the World Federation of Societies of Biological Psychiatry, Athens, 16-19/10/2008.
4. World Psychiatric Association International and Monothematic Congress, “ Crisis and Disasters: Psychosocial Consequences”, Athens, 06-09/03/2013.
5. ESSTS Annual Meeting and COST International Conference for Tourette Syndrome, Athens, 26-27/04/2013.
6. World Psychiatic Association Thematic Conference on Intersectional Collaboration, 5th European
Congress of the International Neuropsychiatric Association, 2nd Interdisciplinary Congress on
Psychiatry and Related Sciences”, Athens, 30/10/2014- 02/11/2014.
Δ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ/ΗΜΕΡΙΔΕΣ
1. ESP in a catatonic patient
C. Anomitri, H. Ioannidou, V. Spinaris, A. Dimakopoulou
16th European Congress of Psychiatry, Nice, France, 05-09/04/2008.
2.Indirect trauma
E. Lazaratou, C. Anomitri, D. Anagnostopoulos
WPA The Multidisciplinary Facets of Psychiatry 4th European Congress of INA 1st Interdisciplinary
Congress of HSAPRS, Athens, November 29- December 2, 2012.
3. Conduct disorder: Clinical Characteristics
V. Tsiafaki, C. Anomitri, E. Lazaratou, D. Dikeos
World Psychiatic Association Thematic Conference on Intersectional Collaboration,
5th European Congress of the International Neuropsychiatric Association,
2nd Interdisciplinary Congress on Psychiatry and Related Sciences”,
Athens, 30/10/2014- 02/11/2014
Ε. ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΟΜΙΛΙΕΣ
- Βιολογικές παράμετροι στο πένθος.
Χ. Ανομίτρη
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2007-2008 Ψυχιατρικός Τομέας. Π.Γ.Ν Νίκαιας- Πειραιά.
2. Ο αυτιστικός λόγος
Χ. Ανομίτρη
Στο πλαίσιο της σειράς « Παθολογικοί λόγοι: Κλινικά παραδείγματα», Αιγινήτειο Νοσοκομείο
(Α΄Νευρολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών), 20/12/2011.
3. Τα πρωτάκια: σκέψεις και απορίες.
Χ. Ανομίτρη
6ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας ,Γλυφάδα Αττικής, 15-10-2018
4. Κατανοώντας τη συμπεριφορά του παιδιού: To δύσκολο παιδί.
Χ. Ανομίτρη
Ιδιωτικό κέντρο «Αλμανάπτυξη», Ελληνικό, 16-3-2019.
5. Μητέρες σε καιρό πανδημίας
Χ. Ανομίτρη
Πολυχώρος Δημαρχείου Π. Φαλήρου, 16-5-2022.
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
1. Χ. Ανομίτρη, O. Μπατσή. Εγγύς (ή Παρ’ ολίγον) Πνιγμός, Μεσσηνιακά Ιατρικά Χρονικά, τόμος 4, τεύχος 3-4, Ιούνιος- Αύγουστος 2005.
2. O. Μπατσή,Χ. Ανομίτρη. Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη κατά την κύηση, Μεσσηνιακά Ιατρικά Χρονικά, τόμος 4, τεύχος 5, Οκτώβριος 2005.
3. Χ. Ανομίτρη, O. Μπατσή. ΚΑΦΚΑ, Μεσσηνιακά Ιατρικά Χρονικά, τόμος 4, τεύχος 5, Οκτώβριος 2005.
4. Χ. Ανομίτρη. Έλεγχος τυπογραφικών δοκιμίων του τόμου Ψυχιατροδικαστική Παιδιών και Εφήβων, εκδόσεις Π.Χ.Πασχαλίδης, 2010.
5. Ε. Λαζαράτου, Χ. Ανομίτρη. Κατάθλιψη της παιδικής και εφηβικής ηλικίας: Φαρμακευτική αντιμετώπιση, στο βιβλίο Κλινική Ψυχοφαρμακολογία, εκδόσεις ΒΗΤΑ, 2013.
6. Χ. Ανομίτρη,Ε. Λαζαράτου. Νέες μορφές γονεϊκότητας: οικογένειες ομόφυλων γονέων και
παρένθετη μητρότητα, στο περιοδικό Ψυχιατρική παιδιού κι εφήβου, τόμος 1, νο.1, Ιανουάριος- Ιούνιος 2013.
7. Χ. Ανομίτρη. Διαταραχές συμπεριφοράς των παιδιών: Έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση, στο Κλινικά Φροντιστήρια, τόμος 27, τεύχος 3, 2015.
8. Α. Κουρέτα, Χ. Ανομίτρη, Μ. Βρούβα. Άσκηση του γονεϊκού ρόλου σε μητέρες με διπολική διαταραχή: Ζητήματα γονεϊκής μέριμνας, στο βιβλίο Η Συμβολή της Κοινωνικής Εργασίας στην Ψυχιατρική Θεραπευτική.
9. Helen Lazaratou, Ioanna Giannopoulou, Chryssanthi Anomitri, Athanasios Douzenis. Case report: Matricide by a 17-year old boy with Asperger’s syndrome. Aggression and Violent behavior vol. 31, pp 61-65, November- December 2016.
10. H. Lazaratou, Th. Paparrigopoulos, Chr. Anomitri, N. Alexandropoulou, G. Galanos, Ch. Papageorgiou. Sleep problems six-months after continuous earthquake activity in a Greek island. Psychiatriki 29(1),pp. 25-33 January-March 2018.
11. Katharina Ackermann, Marietta Kirchner,Anka Bernhard,Anne Martinelli,Chrysanthi Anomitri,Rosalind Baker Sarah Baumann, Roberta Dochnal, Aranzazu Fernandez-Rivas, Karen Gonzalez-Madruga, Beate Herpertz-Dahlmann, Amaia Hervas, Lucres Jansen, Kristina Kapornai, Linda Kersten, Gregor Kohls, Ronald Limprecht, Helen Lazaratou, Ana McLaughlin, Helena Oldenhof, Jack C.Rogers, Réka Siklósi, Areti Smaragdi, Esther Vivanco-Gonzalez, Christina Stadler, Graeme Fairchild, Arne Popma, Stephane A. De Brito, Kerstin Konrad, Christine M.Freita. Relational Aggression in Adolescents with Conduct Disorder: Sex Differences and Behavioral Correlate. Journal of abnormal child psychology,pp 1-13,2019.
Τα έγγραφα, οι βεβαιώσεις και οι συστατικές επιστολές είναι διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο.