Η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» είναι μη κερδοσκοπική επιστημονική αστική εταιρεία αυτοχρηματοδοτούμενη.

 • Η πρώτη διεπιστημονική ομάδα από το 1982 στην Ελλάδα για την αναπτυξιακή και ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

  Εμπνευστής και ιδρυτής της ήταν ο Καθηγητής Παιδιατρικής Σπύρος Δοξιάδης, ο οποίος πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύνθετων αναπτυξιακών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας είναι η συνεργασία έμπειρων ειδικών στα πλαίσια διεπιστημονικής ομάδας.

 • Η Μονάδα έως σήμερα κατάφερε να λειτουργήσει αδιάλειπτα, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πάνω από 200.000 παιδιά και οικογένειες, της Αθήνας και της επαρχίας.

  Βασική φιλοσοφία είναι η ολιστική προσέγγιση, βιολογική και ψυχοκοινωνική, των διαταραχών της αναπτυξιακής και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

  Η Μονάδα λειτουργεί στο πλαίσιο της εξωνοσοκομειακής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και διασυνδέεται με αντίστοιχες δημόσιες και ιδιωτικές μη κερδοσκοπικές υπηρεσίες.

 

ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 • Η ανάπτυξη προληπτικών, κλινικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων με στόχο την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στη βάση ολιστικής θεώρησης και διεπιστημονικής αντιμετώπισης.
 • Η παροχή διάγνωσης και θεραπείας στο παιδί και στην οικογένεια βασιζόμενη σε τεκμηριωμένες επιστημονικές πρακτικές.
 • Η οργάνωση και παροχή δράσεων πρόληψης με στόχο το παιδί και το περιβάλλον του.
 • Η ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών, στην κατανόηση του ψυχικού κόσμου του παιδιού, της ανάπτυξής του, των αναγκών ή των δυσκολιών του.
 • Η εξειδικευμένη γνώση σε ειδικούς ψυχικής υγείας μέσω ημερίδων / σεμιναρίων.
 • Η παροχή κοινωφελούς και κοινωνικού έργου.

Διοικητικό Επιστημονικό Συμβούλιο

Πρόεδρος:
Δρ. ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Παιδίατρος - Παιδονευρολόγος - τ. Επιστημονική Υπεύθυνη Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων - Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού & τ. Επιστημονική Διευθύντρια Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Αντιπρόεδρος:
Δρ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος - Διδάκτωρ Παιδιατρικής Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών & τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»

Μέλη:
ΚΑΛΗ ΝΕΛΛΗ
Κοινωνική Λειτουργός - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Μέλος του EFTA
ΜΠΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Ιατρείο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Γ΄ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Π.Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΟΝ
ΣΟΥΡΜΕΛΗ - ΒΕΝΙΟΥ ΛΙΝΑ
Φαρμακοποιός - Πτυχίο Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, MASTER στη Φαρμακευτική Νομοθεσία UNIVERSITE PARIS 11ο, MASTER στον Έλεγχο Τροφίμων UNIVERSITE PARIS 11ο
POMINI MARIA VALERIA
Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

Επιστημονικά Υπεύθυνες

Δρ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Αναπτυξιολόγος – Παιδίατρος

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Παιδοψυχίατρος

Προϊσταμένη Γραμματείας

ΜΟΥΤΡΑ ΧΑΡΟΥΛΑ
Υπεύθυνη Γραμματείας