Διήμερη  πρακτική εκπαίδευση στο εργαλείο «Movement ABC – 2» 

  • Date 13 Απριλίου, 2019
  • Location Αθήνα

Διήμερη  πρακτική εκπαίδευση στο εργαλείο «Movement ABC – 2» 
13 & 14  Απριλίου 2019 
στη Μονάδα “Σπύρος Δοξιάδης”
Αναβάλλεται για πρακτικούς λόγους και θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο (Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2019)

Διήμερη  πρακτική εκπαίδευση στο εργαλείο «Movement ABC-2»

Το «Movement ABC-2» είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης που έχει σχεδιασθεί από τους Henderson SE, Sugden DA, Barnett AL και εκδόθηκε το 2007.
Αποτελεί ίσως το πιο ενδεδειγμένο πακέτο αξιολόγησης και παρέμβασης, σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματίες  που εργάζονται με παιδιά με προβλήματα κινητικού συντονισμού, φτωχό κινητικό ρεπερτόριο και ελλειπή οργάνωση καθώς και εικόνα δυσπραξίας.

Το διήμερο πρακτικό σεμινάριο περιλαμβάνει εκπαίδευση σε:

  • Κλίμακα «Movement ABC – 2 Test» περιλαμβάνει δοκιμασίες για παιδιά από  3 έως 16 ετών, χωρίζεται σε τρία ηλικιακά πεδία (3-6 ετών, 7-10 ετών, και 11-16 ετών) και θα  πρέπει να πραγματοποιηθούν με αυστηρά προκαθορισμένο τρόπο. Εκτός από τα πρότυπα για κάθε ηλικία, η κλίμακα παρέχει πληροφορίες για την ποιότητα της εκτέλεσης της δραστηριότητας της κάθε δοκιμασίας.
  • Το ερωτηματολόγιο «Movement ABC – 2 Checklist» περιλαμβάνει 43 ερωτήσεις οι οποίες διαιρούνται σε τρεις τομείς, τον τομέα Α (15 ερωτήσεις), τον τομέα Β (15 ερωτήσεις) και τον τομέα Γ (13 πεδία). Οι τομείς Α και Β αναφέρονται σε κινητικές δραστηριότητες με διαβαθμισμένη πολυπλοκότητα που εκφράζουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ του παιδιού και του περιβάλλοντος. Ο τομέας Γ αφορά μη-κινητικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την κίνηση του παιδιού. Το «Movement ABC – 2 Checklist» είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται κυρίως σε παιδιά δημοτικού σχολείου , οι συγγραφείς θεωρούν ότι το εύρος ηλικιών των παιδιών δημοτικού σχολείου είναι τα 5-12 έτη. Το «Movement ABC – 2 Checklist» έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται και να συμπληρώνεται  από εκπαιδευτικούς, γονείς, θεραπευτές και άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται με το παιδί που δίνεται το τεστ.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι συμμετέχοντες επαγγελματίες, με το τέλος του σεμιναρίου να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το διδασκόμενο εργαλείο επαρκώς για:

  • Την σταθμισμένη αξιολόγηση και τον εντοπισμό παιδιών που πιθανόν να ανήκουν σε ύποπτο ή παθολογικό πληθυσμό με προβλήματα κινητικού συντονισμού και οργάνωσης καθώς και δυσπραξίας.
  • την κλινική διερεύνηση ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων στην εικόνα του παιδιού.
  • το θεραπευτικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη και ερμηνεία (κλινικός συλλογισμός) μέσω των δεδομένων του συγκεκριμένου τεστ.
  • την αξιολόγηση θεραπευτικών προγραμμάτων
  • ερευνητικούς σκοπούς

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 13 & 14 Απριλίου 2019

Ώρες διεξαγωγής: 9:00 ως & 17:00

Χώρος διεξαγωγής: Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», Γοργίου 6, Μετς, ΤΚ 16636

Κόστος σεμιναρίου: 150 € και για τις 2 μέρες σεμιναρίου

Εκπαιδεύτρια σεμιναρίου: Φωτεινή Ζωγράφου, Εργοθεραπεύτρια, NDT Senior Tutor, Επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης»

A short  CV of  Zografou Foteini: I am occupational therapist for the last 27 years.

After my basic studies in the occupational therapy department in Athens, showed a particular interest to the neurodevelopment cases (babies, children’s) with which I deal until today.

I am NDT tutor since 2004 and NDT senior tutor from 2010.

In all these years of my career I have taught and train a variety of therapists (physiotherapists, speech therapists, occupational therapists) in a series of seminars (NDT basic, baby NDT, advance NDT, dyspraxia, handwriting, ABC tests, dysgraphia etc.)   which numbers are over 100, in Greece, in Poland, in Checz republic and in Cyprus.

Today I live and work in Athens, where I have a private clinic for babies and children’s with development difficulties. I am also a scientific collaborator to ‘’Doxiadis unit’’ at a level of assessment of variety of incidents.

Για Δηλώσεις συμμετοχής:
Απευθύνεστε καθημερινά 9.00-15.30 στη Γραμματεία της Μονάδας Δοξιάδη
Υπεύθυνη:  Χαρούλα Μουτρά
Τηλέφωνα: 210 9232347 , 210 9222666 , φαξ 210 9243137
E-mail: info@doxiadis-unit.gr

Εχετε ερωτήσεις; Σας απασχολεί κάποιο θέμα; Χρειάζεστε βοήθεια;

Ειμαστε εδώ για εσάς.
Έχουμε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.
Καλέστε τώρα